arrow_drop_up arrow_drop_down

Certificatie

Professionele 10-daagse training


Tiendaagse residentiële training, opgesplitst in vier blokken, waarin de focus ligt op het leren ondersteunen van mensen die op zoek zijn naar hun basistype door middel van een typeringsgesprek gecombineerd met het leren werken met de HPEI vragenlijst. Na deze training en het slagen op het examen krijgt u als gecertificeerde toegang tot het HPEI platform.

 

Inhoud: 

Een wetenschappelijke validatie, van welke persoonlijkheidstool dan ook, garandeert niet dat het resultaat van de vragenlijst elke keer het echte type van de betrokken persoon geeft. Uiteindelijk is het de persoon zelf die zijn Type vaststelt en bevestigt. De ogenschijnlijke eenvoud van het Enneagram is bedrieglijk. We spreken immers over 9 manieren om de aandacht te focussen en 9 verdedigingsmechanismen die niet zo gemakkelijk te identificeren zijn. Voeg daar nog eens de drie instincten en tritype aan toe en je krijgt een heel complex model.

Het Enneagram is daarom net een enorm krachtige tool die de nodige voorzichtigheid vraagt in het gebruik ervan. Het bepalen van het Type van derden is geen sinécure en vraagt een degelijke opleiding en vooral veel oefening.

Een hulpmiddel zoals de HPEI of de Enneakaarten helpen in dit proces doordat ze inzicht geven in de meest waarschijnlijke typen waartussen een persoon mogelijk nog zal twijfelen.

Wat levert het traject u op?

Het certificatieproces binnen de Enneagramschool bestaat uit een tiendaagse opleiding die een goede basis geeft om aan de slag te gaan met het Enneagram.  Na deze certificatie heeft u de kennis in pacht om ervaring op te doen om mensen te ondersteunen bij het ontdekken van hun basistype.

De certificatie opleiding bestaat uit:

  • basistechnieken en vaardigheden bij het typeren (micro-expresssies, gezichtskenmerken, non-verbaal gedrag, bevragen van de basisangsten, type-interview…)
  • aanleren en inoefenen van een typeringsgesprek
  • tools: werken met Enneakaarten, interpretatie van Enneastijl vragenlijst en de Halin-Prémont Enneagram Indicator (HPEI)
  • verdieping in de 27 subtypes en 27 Tritypes om mistypering te voorkomen

Deze residentiële opleiding bestaat uit 4 blokken van twee à drie dagen en één examendag wat een totaal van tien dagen geeft.


Trainer?

Marianne Requilé

 

Locatie:

De training vindt plaats in Zepperen bij B&B Hoeve Roosbeek, Roosbeekstraat 76 (tussen Sint-Truiden en Hasselt).

Praktisch verloop:

  • Onthaal vanaf 9u met koffie en thee
  • Start om 9u30 en einde voorzien om 17u30, sommige dagen is er een avondprogramma voorzien
  • Tijdens de middag wordt er een lunch voorzien.
  • De training is residentieel en alle deelnemers krijgen een eigen kamer in de B&B


Voorkennis:

Je hebt alle basistrainingen gevolgd.

Wij maken gebruik van cookies.