vooruitgang

Certificatietraject

Deze tiendaagse residentiële training in vier blokken loopt over een periode van negen maanden.


De focus ligt op het leren ondersteunen van mensen die op zoek zijn naar hun basistype door middel van een typeringsgesprek gecombineerd met het leren werken met de HPEI vragenlijst.


Na deze training en het slagen op het examen krijg je een licentie om de HPEI te gebruiken. 

Typeren is geen sinecure

De wetenschap dat we slechts 10% van onszelf kennen, maakt anderen typeren best moeilijk! Je dient immers bewust te worden van je eigen filter tijdens dit typeringsproces. Daarnaast moet je ook nog eens graven naar drijfveren bij iemand die onbewust zijn van wat hem drijft!

Enkel een grondige kennis van alle aspecten in het Enneagram kunnen je een antwoord bieden. 

Gaandeweg krijg je zicht op de verschillende elementen die ons basistype kleuren en dus mistyperingen veroorzaken. Zo zijn er naast de 9 drijfveren ook 9 ontwikkelingsniveaus, 3 instincten, 27 tritypes, vleugels en lijnen maar ook nog 9 manieren van communiceren en micro-expressies. We graven diep tijdens het traject. Nu leg je niet langer de puzzel voor jezelf maar leer je de puzzel leggen voor de ander! 

Interview

Typeringsgesprek

Je leert een professioneel typeringsinterview afnemen aan de hand van een aantal basistechnieken en vaardigheden.  Je leert verschillende manieren van vraagstelling per type en instinct aan. Je bent daarna in staat om binnen het uur een idee te vormen over het basistype van je kandidaat en kan hem of haar met een aantal types naar huis sturen om verder te observeren. Uiteindelijk is het de persoon zelf die zijn of haar type vaststelt en bevestigt. 

Types voorstellen

Oefening baart kunst! Na het traject ben je in staat om je kandidaat met een drietal mogelijk basistypes naar huis te sturen en stel je vlekkeloos elk type voor in 1, 5 en 15 minuten.

Je hebt het helemaal in je vingers nu, je speelt met de theorie en kan je in elk type verplaatsen zonder een tekst te moeten voorlezen. 

de HPEI en andere tools

In de periode 2007-2008 deden Philippe Halin en Jacques Prémont samen met professor Nathalie Delobbe een validatieonderzoek van de Halin-Prémont Enneagram Indicator of HPEI. Deze vragenlijst is opgebouwd rond de 9 drijfveren. In het onderzoek werd overtuigend aangetoond dat deze 9 drijfveren wel degelijk bestaan, los van elkaar. Je leert werken met deze tool alsook een aantal andere tools zoals de Enneacards en de Enneastyle  van Katherine Chernick Fauvre.

Je dient te slagen in het examen om met de HPEI te mogen werken. Met de Enneacards en Enneastyle mag je ook aan de slag zonder geslaagd te zijn. 

Certificaat

De laatste dag van het traject staat in het teken van het examen. Maar het is meer dan dat!

Het is vooral een extra dag van verdieping en inzichten, samen met je medecursisten. Je hebt immers tijdens het ganse traject geoefend en geleerd. Je nam ondertussen reeds 6 oefeninterviews af. Tijdens deze dag toon je waar je staat. Je neemt live één interview af en stelt 3 types voor op 1, 5 of 15 minuten.

Als je slaagt, ontvang je een certificaat op naam van Enneagramschool en HP Enneagram Institute en krijgt je toegang tot het HPEI platform waar je de vragenlijst mag gebruiken.

Als je niet slaagt, krijg je een attest van deelname.

Praktische informatie

Om het leereffect te maximaliseren werken we met verschillende methodes die we afwisselen: 

  • live training 
  • zelfstudie op het Ennea Community platform
  • online sessies. 


Locatie:

Kasteelhoeve Wange (Tienen).


Praktisch verloop:

  • Live sessies zijn residentieel. Elke deelnemers krijgt een eigen kamer met een gedeelde badkamer met 2 personen. 
  • Ontbijt, lunch en avondeten is voorzien.
  • Start om 9u30 en einde voorzien om 17u30.


Aantal:

Plaatsen zijn beperkt tot 6 deelnemers. 


Voorkennis:

Je hebt alle basistrainingen gevolgd. 


Data: 

Hieronder vind je onze gezamenlijke momenten. De data van de live sessies liggen vast (zie Blok 1 tem 3). De online sessies (zie Blok 4) worden in samenspraak met iedereen tussendoor georganiseerd alsook de dag van het examen.  De examendag wordt georganiseerd in juni 2022.

certificatie 10daagse

Blok 1

19&20 oktober 2021

Live

Blok 2

14&15 februari 2022

Live 

Blok 3

9&10 mei 2022

Live

Blok 4

december '21 en maart '22

Online + juni examendag Live

jouw begeleidster: Marianne

In 2014 startte ik met Sandra het certificatietraject op voor het Nederlandstalige deel in België.

Sindsdien zijn er reeds heel wat mensen met succes gecertificeerd!

Sinds 2017 nam ik de fakkel over.  Nu begeleid ik met veel plezier mensen die de diepte in willen duiken net zoals ik. 

Samen ontdekken we zoveel mogelijk sleutels die stukjes van onze persoonlijkheid blootleggen zodat we anderen op hun groeipad kunnen zetten.

Wil je nog meer weten over mij? Lees dan hier verder.

Enkele ervaringen van de deelnemers van vorig jaar

Ik zag de certificatie als een vervolg op alle cursussen van Enneagram. Ik wou mezelf nog beter leren kennen, nog meer bewuster worden. De certificatiecursus heeft me naar een next level gebracht. Er werd me zoveel meer duidelijk over mezelf. Het waren maanden van grote groei voor mezelf, ook omdat de mensen waarmee ik in contact kwam me een spiegel voorhielden. Ik zag meer verbanden, leerde meer en duidelijk over de andere types en vond meer mildheid voor hen. Ik kon oefenen, proberen en leren in een fijne, veilige groep en werd door Marianne op een correcte, begripvolle en warme manier begeleid.

L. Volckeryck

Na het volgen van de basisopleidingen bij de Enneagramschool wou ik nog meer weten over het Enneagram model. De types, instincten, tritypes, ontwikkelingsniveau’s,… zoveel lagen, zoveel nuance. Het model bracht me ook inzichten over mezelf en mijn automatische reacties. Ik wou nog meer ontdekken, nog meer groeien en vooral meer van de andere types in mezelf leren integreren.  Ik heb niet geaarzeld om me in te schrijven voor de certificatie. Een volledig jaar reizen door alle lagen van het model in een kleine groep onder begeleiding van een expert! Het was een leerrijk traject waarin ik geleerd heb hoe belangrijk presence is bij het loskomen van je eigen ’nummertje’. Ik ben Marianne oprecht dankbaar voor haar onuitputtelijke kennis, geduld en blijvende ondersteuning tijdens deze intense persoonlijke ontwikkeling waar ik nog elke dag de vruchten van pluk. 

Referentie
K. Cnudde

Prijszetting: jouw betaalopties

Volledige traject Je bespaart 99Euro!

BTW inclusief

3177 Euro  

Traject in 3 schijven

BTW inclusief
1092 Euro per schijf