vooruitgang

Certificatietraject

Waarom certificeren?

Klant typeren in coaching

Ik wil mijn klant coachen op zijn type maar ben niet zeker of dit wel zijn basistype is. Hoe begeleid ik mijn klant in het vinden van zijn basistype.

Types neutraal voorstellen

Ik merk dat ik vastloop wanneer ik bepaalde types wil uitleggen. Ik voel dat mijn eigen subjectieve houding ten opzichte van het type meespeelt.

Werken met groepen

Ik wil training geven in het Enneagram maar hoe kan ik dan de mensen op een snelle manier begeleiden naar hun basistype en instinct?

Mijn persoonlijk groeitraject

Ik heb alle basistrainingen gevolgd en heb honger naar meer. Ik wil de finesses van het model leren kennen zonder dat ik er per se professioneel iets mee doe.

Typeren is geen sinecure

De wetenschap dat we slechts 10% van onszelf kennen, maakt anderen typeren best moeilijk! Je dient immers bewust te worden van je eigen filter tijdens dit typeringsproces. Daarnaast moet je ook nog eens graven naar drijfveren bij iemand die onbewust zijn van wat hem drijft!

Enkel een grondige kennis van alle aspecten in het Enneagram kunnen je een antwoord bieden. 

Gaandeweg krijg je zicht op de verschillende elementen die ons basistype kleuren en dus mistyperingen veroorzaken. Zo zijn er naast de 9 drijfveren ook 9 ontwikkelingsniveaus, 3 instincten, 27 3types, vleugels en lijnen maar ook nog 9 manieren van communiceren en micro-expressies. We graven diep tijdens het traject. Nu leg je niet langer de puzzel voor jezelf maar leer je de puzzel leggen voor de ander! 

Interview

Typeringsgesprek

Je leert een professioneel typeringsinterview afnemen aan de hand van een aantal basistechnieken en vaardigheden.  Je leert verschillende manieren van vraagstelling per type en instinct aan. Je bent daarna in staat om binnen het uur een idee te vormen over het basistype van je kandidaat en kan hem of haar met een aantal types naar huis sturen om verder te observeren. Uiteindelijk is het de persoon zelf die zijn of haar type vaststelt en bevestigt. 

Types voorstellen

Oefening baart kunst! Na het traject ben je in staat om je kandidaat na een type interview met een drietal mogelijk basistypes naar huis te sturen en stel je vlekkeloos elk type voor in 1, 5 en 15 minuten.

Je hebt het helemaal in je vingers nu, je speelt met de theorie en kan je in elk type verplaatsen zonder een tekst te moeten voorlezen. 

De kracht van dit programma

Enige gevalideerde enneagramvragenlijst

HPEI is de enige vragenlijst die een factoranalyse met glans doorstaan heeft.

Doorgedreven individuele begeleiding

Tijdens individuele sessies en persoonlijke feedback word je op maat door de training geloodst.

Werken in kleine groep van gelijkgestemden

Je bouwt vertrouwen op in een groep dat een blijvend netwerk kan vormen. 

24/7 online besloten groep beschikbaar

Je kan steeds je vragen posten voor, tijdens of na trainingsdagen. Je hoeft niet te wachten tot collectieve sessies. 

Opvolging na de training

Er worden opfrisdagen voorzien na de training om je investering maximaal te laten renderen.

Praktijkgericht

Het is niet enkel theorie maar ook heel praktijkgericht. Vanaf dag 1 ga je aan de slag met wat je leert. 

de HPEI en andere tools

Tijdens deze certificatie leer je werken met gevalideerde tools.

In de periode 2007-2008 deden Philippe Halin en Jacques Prémont samen met professor Nathalie Delobbe een validatieonderzoek van de Halin-Prémont Enneagram Indicator of HPEI. Deze vragenlijst is opgebouwd rond de 9 drijfveren. In het onderzoek werd overtuigend aangetoond dat deze 9 drijfveren wel degelijk bestaan, los van elkaar. Je leert werken met deze tool alsook een aantal andere tools zoals de Enneacards en de Enneastyle  van Katherine Chernick Fauvre.

Je dient te slagen in het examen om met de HPEI te mogen werken. Met de Enneacards en Enneastyle mag je ook aan de slag zonder geslaagd te zijn. 

Naast de communicatie in onze besloten groep op onze online community, wisselen we  VIER VERSCHILLENDE LEERMETHODES af om het leereffect te maximaliseren: 
certificatie 10daagse

Live

8 Live sessies

(data volgen)

1 examendag:

(in overleg)

2 opfrissessies:

(zie kalender)


Online

2 Online sessies1-op-1

2 uur individuele begeleiding
zelf

E-learning via de Ennea community

jouw begeleidster: Marianne

In 2008 startte Sandra het certificatietraject op voor het Nederlandstalige deel in België.  

Vanaf 2014 stapte ik mee in het traject en sinds 2017 nam ik de fakkel helemaal over. 

Sindsdien zijn er reeds heel wat mensen met succes gecertificeerd! 

Nu begeleid ik met veel plezier mensen die de diepte in willen duiken net zoals ik. 

Samen ontdekken we zoveel mogelijk sleutels die stukjes van onze persoonlijkheid blootleggen zodat we anderen op hun groeipad kunnen zetten.

Wil je nog meer weten over mij? Lees dan hier verder.

Enkele ervaringen van de deelnemers

Na een 4-tal jaar bezig te zijn met persoonlijke groei met behulp van het enneagram, wilde ik meer. Als het voor mij helpt, hoe kan ik er dan anderen mee helpen? Want bij dat laatste zit van nature uit mijn focus. Ik stapte dus in het certificatietraject met als doel te leren typeren, voor anderen, maar… ik wilde meer, ik kreeg meer. Het was pittig én mooi, want wat heb ik veel geleerd over vooral mezelf. En dat te midden van een groep prachtige mensen waarmee je leert, groeit en lief en leed deelt. 

Resultaat: meer kennis over het enneagram, het herkennen van energieën bij anderen en bovenal nog meer honger naar persoonlijke groei. 

S.Kinnaer

Na het volgen van de basisopleidingen bij de Enneagramschool wou ik nog meer weten over het Enneagram model. De types, instincten, tritypes, ontwikkelingsniveau’s,… zoveel lagen, zoveel nuance. Het model bracht me ook inzichten over mezelf en mijn automatische reacties. Ik wou nog meer ontdekken, nog meer groeien en vooral meer van de andere types in mezelf leren integreren.  Ik heb niet geaarzeld om me in te schrijven voor de certificatie. Een volledig jaar reizen door alle lagen van het model in een kleine groep onder begeleiding van een expert! Het was een leerrijk traject waarin ik geleerd heb hoe belangrijk presence is bij het loskomen van je eigen ’nummertje’. Ik ben Marianne oprecht dankbaar voor haar onuitputtelijke kennis, geduld en blijvende ondersteuning tijdens deze intense persoonlijke ontwikkeling waar ik nog elke dag de vruchten van pluk. 

Referentie
K. Cnudde

Aanvankelijk keek ik vooral uit naar het opdoen aan kennis rond het enneagram als een tools om anderen te helpen zichzelf te zoeken én te groeien… maar ik ben snel tot het besef gekomen dat het Certificatietraject vooral tools gaf om mezelf beter te leren kennen én mijn automatische patronen onder de loep te nemen. Dit laatste zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak. Het waardevolste voor mij was het gevoel dat ieder deelnemer er mag zijn ongeacht waar hij zich in zijn persoonlijk én professioneel proces zich bevindt.

De professionele sturing van Marianne stimuleerde me enerzijds om volledig voor het traject te gaan (op moeilijke momenten) én tegelijk hield ze me vaak ook de spiegel voor omtrent mijn blinde vlekken én mijn groeikansen. Dit is een traject dat ik echt warm aanbeveel aan allen die zichzelf én anderen willen bijstaan in het groeien naar de beste versie van jezelf!

H. Leysen

Praktische informatie

In totaal behelst het certificatietraject 13 dagen

Na de eerste tien dagen training beslis je zelf of je meedoet aan het examen. Als je meedoet en slaagt, krijg je een licentie om de HPEI te gebruiken. 


Daarna volg je nog minstens twee dagen opfristraining  binnen het jaar na de examendag. Dit is inbegrepen in de prijs. Op die manier blijf je up-to-date. Een bijkomend voordeel voor jou is dat je een plaats krijgt op onze website als gecertificeerde. 


Plaatsen zijn beperkt tot 6 deelnemers. 


Om deel te kunnen nemen dien je de  opleidingen basiscursus Enneagram, interacties,  integratie en tem je innerlijke criticus gevolgd te hebben. Neem in elk geval contact op met Marianne als je hier vragen over hebt:   marianne@enneagramschool.be


Hieronder vind je weldra de nieuwe data voor 2024. De data van de live sessies en opvolgmodules liggen vast. De online, 1-op-1 sessies en de examendag worden in samenspraak georganiseerd. 

Jouw betaalopties

Volledige traject Je bespaart 98 euro!

BTW inclusief

3985 Euro  

Traject in 3 schijven

BTW inclusief
1361 Euro per schijf

Waar?

Enneagramschool 

Luikersteenweg 93

3500 Hasselt

Dagschema?

We starten telkens om 9u30 en einde is voorzien om 17u30.

Lunch?

Lunch is inbegrepen tijdens live sessies.

Reserveer nu je plaats!

Ik doe mee!