Certificatie opfrisdagen

Omdat je je kennis niet wil laten verwateren.

Herken je je hierin?

Ik hou vast aan mijn eigen verhaal en heb nood aan nieuwe input

Ik heb zo getraind om de types, instincten en 3types onder de knie te krijgen dat ik enkel nog mijn eigen verhaal hoor. 

Ik heb ook wel eens nood aan herhaling.

Ik mis nog stukken in mezelf en dat zal altijd zo zijn dus ik wil blijven opfrissen en bijleren. 
intervisiecoaching solid soul

Ik wil op de hoogte blijven van nieuwe inzichten. 

Ik heb nu al zoveel geïnvesteerd dus ik wil up-to-date blijven. 

Ik zoek een netwerk van gecertificeerden.

Het zou zalig zijn om een nieuwe mensen te leren kennen die ook met het Enneagram werken zodat we ervaringen kunnen delen. 

Ik wil graag op jullie website vermeld staan als gecertificeerde.

Ik volgde (een) professionele training(en) bij jullie en zou me gesteund voelen door de Enneagramschool als mijn naam op jullie site zou komen. 

Praktische informatie

Je schrijft in per opfrisdag

De volgorde is als het lezen van een trilogie. Je kan de delen apart lezen maar in volgorde krijg je een groter, meer samenhangend verhaal.

Minimum aantal deelnemers: 4 , maximum aantal deelnemers: 6

Alle opfrisdagen gaan door in de enneagramschool, Luikersteeenweg 93, 3500 Hasselt van 10u tot 17u30


De prijs per opfrisdag: 

197 Euro (excl. btw of 238,37 Euro incl. btw)

Prijs is inclusief lunch, snacks en drank, cursusmateriaal. 

De opfrisdagen zijn exclusief voor Enneagramschool gecertificeerden.


De 9 types op 9 levels

Typeren enkel op basis van gedrag is een mythe! Daar zijn we het over eens. Maar hoe gedragen de verschillende types zich dan op de verschillende ontwikkelingsniveaus?  

Tijdens deze dag leer je hoe de 9 types zich kunnen gedragen op de ontwikkelingsniveaus. 

Datum: donderdag 20 juni van 9u30-17u30 in Hasselt

(voor meer data kijk verder op deze pagina)

Mistyperingen

Ons basistype is niet wie we zijn maar een deel van ons dan onze hersenen aanstuurt en ons tamelijk voorspelbaar maakt.  Mistyperingen komen voor wanneer we enkel kijken naar de output en niet naar de elektrische impuls die onze hersenen activeert.

Tijdens deze dag ligt de focus vooral op welke mistyperingen vaak voorkomen. 

Datum: vrijdag 13 september van 10u-17u30 in Hasselt

(voor meer data kijk verder op deze pagina)

Jouw begeleidster

Marianne Requilé

In 2008 startte Sandra het certificatietraject op voor het Nederlandstalige deel in België.  Vanaf 2014 trainden we samen en sinds 2017 nam ik de fakkel over. 

Sindsdien zijn er reeds heel wat mensen met succes gecertificeerd!

 Nu begeleid ik met veel plezier mensen die de diepte in willen duiken net zoals ik. 

Samen ontdekken we zoveel mogelijk sleutels die stukjes van onze persoonlijkheid blootleggen zodat we anderen op hun groeipad kunnen zetten.

Passen bovenstaande data niet? Dan kan je hier je plekje alvast reserveren voor een volgende editie.

De 9 types op 9 levels

20 juni 2024 in Hasselt

Mistyperingen

13 september 2024 in Hasselt

Wil je vermeld worden op onze website?

klik dan op onderstaande link voor alle informatie: 
                                       

algemeen

Waarom is persoonlijke ontwikkeling duur?

Voordat je expertise in iets opbouwt, dien je 10.000 uur ervaring te hebben, zegt een regel. En die hebben wij beiden. We hebben ook beide enorm geïnvesteerd in onze eigen ontwikkeling en in een goede kennis door elk ongeveer 150 dagen Enneagramtraining te volgen overal ter wereld. Daarnaast verkiezen wij om te werken met kleinere groepen zodat we mensen ook ten volle aandacht kunnen geven. Al deze factoren maken dat we de prijs niet kunnen delen door 100 deelnemers bijvoorbeeld.
Daarbij is het belangrijk om voor jezelf uit te maken hoeveel zelfinzicht, innerlijke rust en bewustzijn jou waard is. Wat heb jij ervoor over om meer evenwicht en geluk te creëren in je leven? Die vraag kan jij alleen beantwoorden.

Hoeveel tijd moet ik hiervoor vrijmaken?

We hebben het voordeel dat veel van onze trainingen online zijn of een combinatie van online werken en offline. Hierdoor kan je sterk bepalen wanneer je tijd maakt voor je groeiproces. Vergeet echter niet dat groei tijd kost. Maar ook niet groeien kost je veel tijd...
Observeer eens hoeveel je verliest doordat je steeds tegen dezelfde patronen aanloopt. Hoeveel tijd en energie kost jou dat?
Eens je bewust je automatische piloot kan bijsturen, win je tijd en energie. Je functioneert beter en efficiënter op alle vlakken. En wat misschien nog belangrijker is: je focust je aandacht op wat je hart blij maakt, op wat jou voedt.

Moet ik voorkennis hebben of psycholoog zijn?

Ons aanbod is voor iedereen toegankelijk. Geen enkele voorkennis is nodig. Het enige wat we vragen is dat je nieuwsgierig bent naar jezelf, dat je een zekere honger voelt om jezelf te ontdekken zonder enig oordeel. Je zal merken dat wij vertrekken vanuit de filosofie dat iedereen handelt vanuit goede intenties.

Hoe kan jij mij veranderen? Ik ben toch wie ik ben?

Wij kunnen jou inderdaad niet veranderen en hebben die intentie ook helemaal niet. Onze doelstelling is jou een kader aanbieden waardoor je jezelf kan observeren. Je komt tot zelfinzicht en dan heb jij de keuze om te beslissen wat jij wil doen in de toekomst. Wij tonen jou het groeipad aan de hand van de theorie en kunnen jou begeleiden op verschillende manieren, maar jij maakt telkens de keuze of je wil groeien. Wij zijn louter instrumenten in dit proces. Jij bepaalt op elk moment wat jij al dan niet wil.

Waarom zou ik voor de Enneagramschool kiezen?

Wij willen onze collega's niet afbreken. Dat zou niet mooi zijn. Wij kunnen enkel zeggen wat onze aanpak is en hoe deze verschilt.
Een groot voordeel dat wij bieden, is dat we door onze jarenlange ervaring als coach en trainer onze trainingen hebben kunnen optimaliseren. We zetten alle kanalen in (online community, online training, zelfstudie online, live training, coaching,...) om de overdracht van de kennis te maximaliseren.
Wij benadrukken dat we veel meer zijn dan 1 type. Wij gaan uit van de filosofie dat we alle types in ons hebben en eentje daarvan de meeste sleutels tot groei biedt. Wij zien het Enneagram als een middel om meer bewustzijn te creëren en niet als een doel op zich. Nummertjes kleven is zinloos.
Verder durven we wel stellen dat we zelf enorm goed opgeleid zijn als psychologen maar ook op vlak van Enneagram door de meest vooraanstaande trainers ter wereld. Daarbij hebben we ook allebei meer dan 10 jaar ervaring met het model EN hebben wij allebei gekozen om dit ons specialisme te maken. We werken hiermee dus elke dag. Het is niet één van onze vele producten.
Een laatste voordeel is dat wij zelf continu bezig zijn met persoonlijke groei en beseffen dat dit een oneindig pad is. We hebben dus ook enorm veel ervaring met het model doordat we het continu op onszelf toepassen.

Ga ik wel iets hebben aan deze training in mijn dagelijks leven?

Door onze unieke aanpak waarbij je video's bekijkt en deel uitmaakt van een ennea community is je leerproces veel meer geïntegreerd in je leven. Je verwerkt nieuwe informatie wanneer jij er klaar voor bent. Dan kan je met dat stukje opnieuw aan de slag en jezelf observeren. Als je daarmee klaar bent, ga je weer verder. Bij elke stap staat de community (inclusief wij als trainers) ter beschikking om je vragen te beantwoorden. Je kan ook continu leren van de andere leden in de community.

Is het niet egoïstisch van mij om dit te investeren in mezelf?

Sommige mensen horen hun innerlijke criticus wanneer ze investeren in zichzelf. Stel jezelf dan de vraag wat je naasten zullen winnen als jij hen beter begrijpt en zelf gelukkiger in het leven staat. Wij zijn ervan overtuigd dat zelfontplooiing het mooiste cadeau is dat je kan geven aan je omgeving!

Heb ik technische bagage nodig voor de ennea community?

Neen. Als je met facebook kan werken, kan je ook met onze community aan de slag. En zelfs als je niet met facebook zou werken, kan je nog aansluiten. We hebben namelijk een video gemaakt over de werkwijze van het platform. Daarin maken we je wegwijs zodat je je snel thuis voelt.

Waarom dien ik eerst de basiscursus gevolgd te hebben vooraleer ik een individuele sessie of koppelcoaching kan inboeken?

We stellen vast dat er veel meer vooruitgang geboekt wordt op korte tijd en tegen een lagere kost wanneer mensen eerst door de basiscursus gaan. Dan beginnen we immers al met een pak informatie en zelfinzicht aan de sessie waardoor we onmiddellijk veel dieper kunnen gaan. Dan creëren we echte transformatie en zet jij heel snel stappen in je veranderingstraject. Indien je de kennis niet hebt, 'verspillen' we veel tijd met theorie toelichten. Hierdoor komt een traject uiteindelijk veel duurder uit voor jou om hetzelfde resultaat te bereiken in de vorm van individuele coaching.