Tem je innerlijke criticus

Wist je dat de stem van je innerlijke criticus naar een dood spoor leidt?

'Nog meer van hetzelfde (ook al werkt het niet)!' 

Spiraal naar beneden!

Je innerlijke criticus is je beste gps om af te dalen op de ontwikkelingsniveaus van je type. 

Wat moet jij steeds meer doen van jezelf? Sterk zijn? Onder de radar gaan om geen problemen te creëren? Geen fouten maken? Helpen? Succes hebben? Je emoties ontleden? Kennis verzamelen? Alle doemscenario’s voorbereiden? Vreugde verspreiden? 

Mentale gevangenis

Op welke manier creëer jij voor jezelf een mentale gevangenis?

Door te luisteren naar deze stem zet je dezelfde oplossing in voor elke uitdaging. Alsof je hetzelfde medicijn zou slikken voor elke aandoening. Hoe dom zou dat niet zijn? En toch doe je dit onbewust op je niveau van denken! 

Tijd om jezelf eraan te herinneren dat je meer bent dan je denken!

Stop die gedachten!

Maakt het volgen van deze stem jou echt gelukkig?

Ons denken bepaalt hoe we ons zullen voelen. Hoe voelt het in jouw gevangenis? Zelfs de positieve types ervaren het zwaar om altijd blij te moeten zijn. Of om er altijd te moeten zijn voor de ander.

Hoe straft de innerlijke criticus jou als je deze stem niet volgt? Voel je dan schaamte, angst, schuld,…?

Ontdek wat deze training jou (en je omgeving) oplevert 

Baas over eigen hoofd!

Het zijn niet de ervaringen die je emoties bepalen maar hoe jij denkt over de ervaringen. Je denken bepaalt dus je emotie.

Daarbij komt nog dat het wetenschappelijk aangetoond is dat we deze emotie niet kunnen verbergen. Elke emotie heeft een meetbare frequentie die we uitstralen. Mensen in onze omgeving pikken dit onbewust op waardoor we ook hen beïnvloeden. Een negatieve emotie haalt dus niet enkel jou naar beneden maar ook anderen.

Het omgekeerde geldt gelukkig ook! Nieuw onderzoek gaat zelfs verder en toont aan dat ons denken impact heeft op ons DNA en onze gezondheid. Heb je nog meer redenen nodig om terug de controle over je hoofd te willen? 

Groei op de niveaus

Je leert hoe groot de impact van de innerlijke criticus is op de persoonlijkheidsstructuur van elk Enneagramtype. Het zien van de manier waarop andere types zichzelf gek maken, helpt je om je eigen proces bij te sturen. Je eigen proces vind je immers zo normaal dat je niet beseft op welke manier je zelf overdrijft.

Door de andere te herkennen, doorzie je ook je eigen overdrijving met mildheid. Je ziet immers ook altijd de goede intentie doordat je stap voor stap getoond wordt hoe elk type afdaalt op de niveaus en welke rol de innerlijke criticus speelt. Een eyeopener voor je eigen ontwikkelingsproces en een must om met andere mensen te werken!

Rust in je hoofd

Na de training kan je een onderscheid maken tussen gedachten die je belemmeren of helpen. Daarnaast heb je een techniek geleerd om je belemmerende gedachten om te zetten in versterkende gedachten. Jij zet bewust de GPS van je innerlijke criticus af want die stuurt je in een doodlopende straat.

Jij neemt terug controle over het stuur en draait je om. Je weet ook helder waar je wel naartoe dient te rijden! Op deze manier vind je eindelijk rust in je hoofd wat noodzakelijk is om aanwezig te zijn in het hier en nu.

Omarm je criticus

Je weet na de training dat iedereen een innerlijke criticus heeft maar ook hoe, wanneer en waarom deze ontstaat. Weet alvast dat deze stem altijd goede intenties heeft. Die stem is bijvoorbeeld heel handig als je leert dat je eerst naar links en rechts dient te kijken als je de straat oversteekt. We willen deze stem dus niet doden.

Het is veel gezonder om een constructieve relatie op te bouwen met je innerlijke criticus. Na deze training heb je praktische tools hoe je dit kan doen. Als je deze inzet, ervaar je veel meer innerlijke rust en vrijheid. Je bent ontsnapt uit je mentale gevangenis!

tem je innerlijke criticus

De trainster: Enneagramexpert Sandra

Samen met mijn BFF Marianne Requilé, richtten we de Enneagramschool op om onze eigen ervaringen door te geven. Als psychologen hebben we zelf nog zoveel geleerd van het Enneagram. Het zou fout zijn dit voor ons te houden. We zien zelf veel beter wat bij ons hoort en wat bij de ander. Hierdoor hoeven we veel minder zaken persoonlijk te nemen wat een hele opluchting is! Daarnaast kunnen we ook zelf aan de slag met wat wel onze verantwoordelijkheid is. Dit willen wij jullie ook meegeven want we weten uit ervaring dat het veel meer geluk, innerlijke rust, vrijheid en aanwezigheid in het hier en nu brengt! 

De investering die ik in alle opleidingen en coachings gestoken heb, is al een superinvestering in mezelf geweest. En voor iemand die zichzelf soms vergeet, is dat het echt allemaal al waard geweest.

Dus: een aanrader om opleiding/coaching te volgen bij Enneagramschool!

Liesbeth Volckeryck

Ben jij het beu slaaf te zijn van je innerlijke criticus? 

Ga dan aan de slag met deze online training.

€ 244 BTW incl.

€ 201,65 Btw excl.

Gezien de hoeveelheid theorie kan je deze cursusinhoud beter online verwerven op je eigen tempo, waar je ook wilt.

Deze training bevat leerstof van minimum 3 trainingsdagen.

Communicatie met de trainster verloopt via een apart besloten platform. 

Ontdek de negen karakterstructuren.

Exploreer hoe jouw innerlijke criticus werkt.

Krijg praktische tools rust in je hoofd te vinden.

Wil jij rust in je hoofd?

                                       

algemeen

Waarom is persoonlijke ontwikkeling duur?

Voordat je expertise in iets opbouwt, dien je 10.000 uur ervaring te hebben, zegt een regel. En die hebben wij beiden. We hebben ook beide enorm geïnvesteerd in onze eigen ontwikkeling en in een goede kennis door elk ongeveer 150 dagen Enneagramtraining te volgen overal ter wereld. Daarnaast verkiezen wij om te werken met kleinere groepen zodat we mensen ook ten volle aandacht kunnen geven. Al deze factoren maken dat we de prijs niet kunnen delen door 100 deelnemers bijvoorbeeld.
Daarbij is het belangrijk om voor jezelf uit te maken hoeveel zelfinzicht, innerlijke rust en bewustzijn jou waard is. Wat heb jij ervoor over om meer evenwicht en geluk te creëren in je leven? Die vraag kan jij alleen beantwoorden.

Hoeveel tijd moet ik hiervoor vrijmaken?

We hebben het voordeel dat veel van onze trainingen online zijn of een combinatie van online werken en offline. Hierdoor kan je sterk bepalen wanneer je tijd maakt voor je groeiproces. Vergeet echter niet dat groei tijd kost. Maar ook niet groeien kost je veel tijd...
Observeer eens hoeveel je verliest doordat je steeds tegen dezelfde patronen aanloopt. Hoeveel tijd en energie kost jou dat?
Eens je bewust je automatische piloot kan bijsturen, win je tijd en energie. Je functioneert beter en efficiënter op alle vlakken. En wat misschien nog belangrijker is: je focust je aandacht op wat je hart blij maakt, op wat jou voedt.

Moet ik voorkennis hebben of psycholoog zijn?

Ons aanbod is voor iedereen toegankelijk. Geen enkele voorkennis is nodig. Het enige wat we vragen is dat je nieuwsgierig bent naar jezelf, dat je een zekere honger voelt om jezelf te ontdekken zonder enig oordeel. Je zal merken dat wij vertrekken vanuit de filosofie dat iedereen handelt vanuit goede intenties.

Hoe kan jij mij veranderen? Ik ben toch wie ik ben?

Wij kunnen jou inderdaad niet veranderen en hebben die intentie ook helemaal niet. Onze doelstelling is jou een kader aanbieden waardoor je jezelf kan observeren. Je komt tot zelfinzicht en dan heb jij de keuze om te beslissen wat jij wil doen in de toekomst. Wij tonen jou het groeipad aan de hand van de theorie en kunnen jou begeleiden op verschillende manieren, maar jij maakt telkens de keuze of je wil groeien. Wij zijn louter instrumenten in dit proces. Jij bepaalt op elk moment wat jij al dan niet wil.

Waarom zou ik voor de Enneagramschool kiezen?

Wij willen onze collega's niet afbreken. Dat zou niet mooi zijn. Wij kunnen enkel zeggen wat onze aanpak is en hoe deze verschilt.
Een groot voordeel dat wij bieden, is dat we door onze jarenlange ervaring als coach en trainer onze trainingen hebben kunnen optimaliseren. We zetten alle kanalen in (online community, online training, zelfstudie online, live training, coaching,...) om de overdracht van de kennis te maximaliseren.
Wij benadrukken dat we veel meer zijn dan 1 type. Wij gaan uit van de filosofie dat we alle types in ons hebben en eentje daarvan de meeste sleutels tot groei biedt. Wij zien het Enneagram als een middel om meer bewustzijn te creëren en niet als een doel op zich. Nummertjes kleven is zinloos.
Verder durven we wel stellen dat we zelf enorm goed opgeleid zijn als psychologen maar ook op vlak van Enneagram door de meest vooraanstaande trainers ter wereld. Daarbij hebben we ook allebei meer dan 10 jaar ervaring met het model EN hebben wij allebei gekozen om dit ons specialisme te maken. We werken hiermee dus elke dag. Het is niet één van onze vele producten.
Een laatste voordeel is dat wij zelf continu bezig zijn met persoonlijke groei en beseffen dat dit een oneindig pad is. We hebben dus ook enorm veel ervaring met het model doordat we het continu op onszelf toepassen.

Ga ik wel iets hebben aan deze training in mijn dagelijks leven?

Door onze unieke aanpak waarbij je video's bekijkt en deel uitmaakt van een ennea community is je leerproces veel meer geïntegreerd in je leven. Je verwerkt nieuwe informatie wanneer jij er klaar voor bent. Dan kan je met dat stukje opnieuw aan de slag en jezelf observeren. Als je daarmee klaar bent, ga je weer verder. Bij elke stap staat de community (inclusief wij als trainers) ter beschikking om je vragen te beantwoorden. Je kan ook continu leren van de andere leden in de community.

Is het niet egoïstisch van mij om dit te investeren in mezelf?

Sommige mensen horen hun innerlijke criticus wanneer ze investeren in zichzelf. Stel jezelf dan de vraag wat je naasten zullen winnen als jij hen beter begrijpt en zelf gelukkiger in het leven staat. Wij zijn ervan overtuigd dat zelfontplooiing het mooiste cadeau is dat je kan geven aan je omgeving!

Heb ik technische bagage nodig voor de ennea community?

Neen. Als je met facebook kan werken, kan je ook met onze community aan de slag. En zelfs als je niet met facebook zou werken, kan je nog aansluiten. We hebben namelijk een video gemaakt over de werkwijze van het platform. Daarin maken we je wegwijs zodat je je snel thuis voelt.

Waarom dien ik eerst de basiscursus gevolgd te hebben vooraleer ik een individuele sessie of koppelcoaching kan inboeken?

We stellen vast dat er veel meer vooruitgang geboekt wordt op korte tijd en tegen een lagere kost wanneer mensen eerst door de basiscursus gaan. Dan beginnen we immers al met een pak informatie en zelfinzicht aan de sessie waardoor we onmiddellijk veel dieper kunnen gaan. Dan creëren we echte transformatie en zet jij heel snel stappen in je veranderingstraject. Indien je de kennis niet hebt, 'verspillen' we veel tijd met theorie toelichten. Hierdoor komt een traject uiteindelijk veel duurder uit voor jou om hetzelfde resultaat te bereiken in de vorm van individuele coaching.