begrijp me dan toch

Inzicht in interacties

Wist je dat iedereen een handleiding heeft, ook jij?

'Doe gewoon normaal!' 

Benader me respectvol!

Wat is respect?

Betekent dat voor jou altijd je mening zeggen of net dat je deze al eens inslikt? 

Je communicatie- en conflictstijl worden enorm bepaald door je Enneagramtype. Dit wordt jouw 'norm', jouw 'normaal'. Je hebt onbewust een set regels die je oplegt aan anderen waardoor je net misverstanden en conflict creëert.

Niet zo iemand, he!

"Oh nee, ik kan echt niet om met zulke mensen!"

Wist je dat het een menselijke reflex is om je te omringen met gelijkgestemden? Op die manier krijg je meer gelijk maar wordt je wereld ook kleiner.

Wist je dat je het meest kan leren van de mensen die je het meest storen?

Hier gaan we weer!

Waarom kom ik toch steeds dezelfde dynamiek tegen in relaties? 

Sommige types hebben last om relaties te stoppen. Anderen zoeken onbewust zelf frustratie op omdat dit een motor is. Nog andere types geven de relatie zelf niet echt een kans door de ander al op voorhand af te wijzen. 

Wat is jouw onbewuste strategie?

Ontdek wat deze training jou (en je omgeving) oplevert 

Ontdek je handleiding!

Je ervaart tijdens deze training dat elk type zijn communicatiestijl of conflictstijl 'normaal' vindt, terwijl deze heel verschillend zijn! Je eigen handleiding kennen is cruciaal omdat je hierdoor inziet hoe jouw subjectieve voorkeur problemen creëert. Je verwacht immers van anderen dat ze dezelfde taal spreken terwijl dat onmogelijk is. Een eerste belangrijke stap is beseffen dat je nood hebt aan een vertaalwoordenboek! Dan kan je de taal van de andere types herkennen. Na deze training heb je heel praktische tools om helder te communiceren met iedereen en op een constructieve manier conflict aan te gaan.

Ontmoet je schaduw

"Dat was ik niet. Ik weet niet wat me overkwam."

Herken je deze uitspraak? We hebben allemaal een schaduw. De eigenschappen (of Enneagramstukken) die je niet wil omdat je deze veroordeelt, tracht je te verbannen. Maar je bent alles. Je kan niets 'weggooien'. De eigenschappen gaan naar je schaduw en deze komen aan de oppervlakte op momenten dat je moe, ziek, of gestresseerd bent. Je eigen schaduw kennen is cruciaal in je eigen groeiproces maar ook om je relatie met anderen te begrijpen. Wanneer je te heftig reageert in verhouding tot de situatie, is de kans reëel dat iemand een aspect van je schaduw vertoonde. Dan wil jij ver weglopen of de strijd aangaan (onbewust met de schaduw in jezelf in de eerste plaats!). Na deze training heb je niet alleen inzicht in je schaduw maar heb je ook tools hoe je deze meer kan omarmen zodat je meer bewuste controle krijgt over je schaduw.

Zie je relatiepatroon

Je begrijpt op welke manier je basistype in het Enneagram je relatie met je moeder en vader beïnvloedt. Het is misschien een schok maar dit is al voorspelbaar als baby. Er is namelijk een kenmerkend patroon per type dat zich manifesteert in je eerste levensjaren, wat een enorme impact heeft op al je relaties voor de rest van je leven! Na deze training doorzie je een belangrijke bouwsteen van je ego. Je begrijpt waarom je te lang vasthoudt aan patronen, onbewust een partner zoekt die je frustreert of de liefde al afwijst alvorens zelf gekwetst te worden. Inzicht in deze onderliggende dynamieken is onmisbaar om weerkerende patronen in je relaties te doorbreken.

Dit vertelden onze deelnemers:

Gelaagdheid!
Door deze training heb ik zicht gekregen op de gelaagdheid en de rijkdom van het Enneagrammodel. Ik ben er stil van geworden. Tevens ben ik uitgedaagd en geïnspireerd om me er nog extra in te gaan verdiepen.
Hans Streng-Streng Dijkerman & Prtnrs
Praktische toepassingen
Het is een leerrijke training waar gedetailleerde inhoud gekoppeld wordt aan praktische toepassingen om zo het essentiële van elk type naar boven te halen, te leren herkennen en te leren mee om te gaan vanuit het eigen type.
Isabelle Van Kerckhove - Naar Balans
Inzicht in levensloop
Beseffen hoe mijn levensloop en de daarbij horende interacties met opvoeders zo diep geworteld zitten in heel mijn "zijn" en hoeveel invloed het heeft op mijn onbewuste handelen en denken is zo leerrijk! We kunnen er terug mee aan de slag!
Sabine Burggraeve - Lifesense
inzicht in relaties dankzij enneagram

De trainster: Enneagramexpert Sandra

Samen met mijn BFF Marianne Requilé, richtte ik de Enneagramschool op om onze eigen ervaringen door te geven. Als psychologen hebben we zelf nog zoveel geleerd van het Enneagram. Het zou fout zijn dit voor ons te houden. We zien zelf veel beter wat bij ons hoort en wat bij de ander. Hierdoor hoeven we veel minder zaken persoonlijk te nemen wat een hele opluchting is! Daarnaast kunnen we ook zelf aan de slag met wat wel onze verantwoordelijkheid is. Dit willen wij jullie ook meegeven want we weten uit ervaring dat het veel meer geluk, innerlijke rust, vrijheid en aanwezigheid in het hier en nu brengt! 

Wil jij ook een handleiding voor jezelf en anderen?

Schrijf je dan nu in!

€ 477,- (BTW incl.)

LIVE -2 & 3 december 2021

Enneagramschool in Aartselaar

PAS OP: VOORKENNIS VEREIST!

Je hebt minimum de opleiding 'de 9 Types' gevolgd.


AANTAL INSCHRIJVINGEN

We hebben minimum 5 deelnemers deelnemers om de opleiding te laten doorgaan. 

Aantal deelnemers is beperkt tot 10 deelnemers. Dus schrijf tijdig in als je er zeker bij wil zijn. 

De investering die ik in alle opleidingen en coachings gestoken heb, is al een superinvestering in mezelf geweest. En voor iemand die zichzelf soms vergeet, is dat het echt allemaal al waard geweest.

Dus: een aanrader om opleiding/coaching te volgen bij Enneagramschool!

Liesbeth Volckeryck
                                       

algemeen

Waarom is persoonlijke ontwikkeling duur?

Voordat je expertise in iets opbouwt, dien je 10.000 uur ervaring te hebben, zegt een regel. En die hebben wij beiden. We hebben ook beide enorm geïnvesteerd in onze eigen ontwikkeling en in een goede kennis door elk ongeveer 150 dagen Enneagramtraining te volgen overal ter wereld. Daarnaast verkiezen wij om te werken met kleinere groepen zodat we mensen ook ten volle aandacht kunnen geven. Al deze factoren maken dat we de prijs niet kunnen delen door 100 deelnemers bijvoorbeeld.
Daarbij is het belangrijk om voor jezelf uit te maken hoeveel zelfinzicht, innerlijke rust en bewustzijn jou waard is. Wat heb jij ervoor over om meer evenwicht en geluk te creëren in je leven? Die vraag kan jij alleen beantwoorden.

Hoeveel tijd moet ik hiervoor vrijmaken?

We hebben het voordeel dat veel van onze trainingen online zijn of een combinatie van online werken en offline. Hierdoor kan je sterk bepalen wanneer je tijd maakt voor je groeiproces. Vergeet echter niet dat groei tijd kost. Maar ook niet groeien kost je veel tijd...
Observeer eens hoeveel je verliest doordat je steeds tegen dezelfde patronen aanloopt. Hoeveel tijd en energie kost jou dat?
Eens je bewust je automatische piloot kan bijsturen, win je tijd en energie. Je functioneert beter en efficiënter op alle vlakken. En wat misschien nog belangrijker is: je focust je aandacht op wat je hart blij maakt, op wat jou voedt.

Moet ik voorkennis hebben of psycholoog zijn?

Ons aanbod is voor iedereen toegankelijk. Geen enkele voorkennis is nodig. Het enige wat we vragen is dat je nieuwsgierig bent naar jezelf, dat je een zekere honger voelt om jezelf te ontdekken zonder enig oordeel. Je zal merken dat wij vertrekken vanuit de filosofie dat iedereen handelt vanuit goede intenties.

Hoe kan jij mij veranderen? Ik ben toch wie ik ben?

Wij kunnen jou inderdaad niet veranderen en hebben die intentie ook helemaal niet. Onze doelstelling is jou een kader aanbieden waardoor je jezelf kan observeren. Je komt tot zelfinzicht en dan heb jij de keuze om te beslissen wat jij wil doen in de toekomst. Wij tonen jou het groeipad aan de hand van de theorie en kunnen jou begeleiden op verschillende manieren, maar jij maakt telkens de keuze of je wil groeien. Wij zijn louter instrumenten in dit proces. Jij bepaalt op elk moment wat jij al dan niet wil.

Waarom zou ik voor de Enneagramschool kiezen?

Wij willen onze collega's niet afbreken. Dat zou niet mooi zijn. Wij kunnen enkel zeggen wat onze aanpak is en hoe deze verschilt.
Een groot voordeel dat wij bieden, is dat we door onze jarenlange ervaring als coach en trainer onze trainingen hebben kunnen optimaliseren. We zetten alle kanalen in (online community, online training, zelfstudie online, live training, coaching,...) om de overdracht van de kennis te maximaliseren.
Wij benadrukken dat we veel meer zijn dan 1 type. Wij gaan uit van de filosofie dat we alle types in ons hebben en eentje daarvan de meeste sleutels tot groei biedt. Wij zien het Enneagram als een middel om meer bewustzijn te creëren en niet als een doel op zich. Nummertjes kleven is zinloos.
Verder durven we wel stellen dat we zelf enorm goed opgeleid zijn als psychologen maar ook op vlak van Enneagram door de meest vooraanstaande trainers ter wereld. Daarbij hebben we ook allebei meer dan 10 jaar ervaring met het model EN hebben wij allebei gekozen om dit ons specialisme te maken. We werken hiermee dus elke dag. Het is niet één van onze vele producten.
Een laatste voordeel is dat wij zelf continu bezig zijn met persoonlijke groei en beseffen dat dit een oneindig pad is. We hebben dus ook enorm veel ervaring met het model doordat we het continu op onszelf toepassen.

Ga ik wel iets hebben aan deze training in mijn dagelijks leven?

Door onze unieke aanpak waarbij je video's bekijkt en deel uitmaakt van een ennea community is je leerproces veel meer geïntegreerd in je leven. Je verwerkt nieuwe informatie wanneer jij er klaar voor bent. Dan kan je met dat stukje opnieuw aan de slag en jezelf observeren. Als je daarmee klaar bent, ga je weer verder. Bij elke stap staat de community (inclusief wij als trainers) ter beschikking om je vragen te beantwoorden. Je kan ook continu leren van de andere leden in de community.

Is het niet egoïstisch van mij om dit te investeren in mezelf?

Sommige mensen horen hun innerlijke criticus wanneer ze investeren in zichzelf. Stel jezelf dan de vraag wat je naasten zullen winnen als jij hen beter begrijpt en zelf gelukkiger in het leven staat. Wij zijn ervan overtuigd dat zelfontplooiing het mooiste cadeau is dat je kan geven aan je omgeving!

Heb ik technische bagage nodig voor de ennea community?

Neen. Als je met facebook kan werken, kan je ook met onze community aan de slag. En zelfs als je niet met facebook zou werken, kan je nog aansluiten. We hebben namelijk een video gemaakt over de werkwijze van het platform. Daarin maken we je wegwijs zodat je je snel thuis voelt.

Waarom dien ik eerst de basiscursus gevolgd te hebben vooraleer ik een individuele sessie of koppelcoaching kan inboeken?

We stellen vast dat er veel meer vooruitgang geboekt wordt op korte tijd en tegen een lagere kost wanneer mensen eerst door de basiscursus gaan. Dan beginnen we immers al met een pak informatie en zelfinzicht aan de sessie waardoor we onmiddellijk veel dieper kunnen gaan. Dan creëren we echte transformatie en zet jij heel snel stappen in je veranderingstraject. Indien je de kennis niet hebt, 'verspillen' we veel tijd met theorie toelichten. Hierdoor komt een traject uiteindelijk veel duurder uit voor jou om hetzelfde resultaat te bereiken in de vorm van individuele coaching.

                                   
arrow_drop_up arrow_drop_down