9 types Enneagram: Training 9 ontwikkelingspaden
arrow_drop_up arrow_drop_down
begrijp me dan toch

Ontdek de 9 ontwikkelingspaden van het Enneagram

Merk jij ook op dat je steeds tegen dezelfde zaken aanloopt?

Besef je eigenlijk dat jij...

de realiteit subjectief waarneemt.

Jij kijkt door 1 van de 9 brillen naar de realiteit waardoor je je eigen verhaal hebt. Je herkent zeker de discussies over 'wie gelijk heeft'? 

95 % van de tijd op routine leeft.

Je hersenen streven naar efficiëntie en  daarom routines creëren. Bewust leven is geen evidentie. Je functioneert op automatische piloot.

jezelf onbewust saboteert.

Het is paradoxaal maar de manier waarop je je verdedigt, zal net je ergste angst waarmaken. Dit allemaal vanuit de beste intenties!

Gelukkig bestaan er

 oplossingen!

Waarom zou je deze training volgen?

Ontdek jezelf!

Ontdek de negen Enneagramtypes met hun eigen drijfveren en basisangsten. Exploreer op welke manier jij deze types in jezelf al dan niet benut want je hebt alle negen de types in jou. Het probleem is dat je één Enneagramtype meer en meer inzet als verdedigingsmechanisme.

Je zal verrast zijn hoe sterk je jezelf beperkt als je echt in de Enneagramspiegel kijkt.


Volg je passie!

Weet jij wat jouw basisdrijfveren zijn? 

Weet jij of je leven ingericht is in lijn met deze drijfveren? 

Ontrafel je onbewuste drijfveren zodat je je leven kan leiden volgens je eigen passie en niet langer zomaar volgt wat op je pad komt, verwacht wordt van jou of wat je automatische piloot gelooft wat 'moet'.

Maak bewuste keuzes!

We beseffen dat het een schok kan zijn om je te realiseren dat je 95% van de tijd op automatische piloot leeft. Het goede nieuws is dat er wel manieren zijn om bewuster in het leven te staan. 

Word je bewust van de werkwijze van je automatische piloot zodat jij elke moment kan kiezen tussen routine of bewuste keuze.


Bevrijd jezelf!

Hoe langer je aan de slag gaat met het Enneagram, hoe meer je je automatische piloot kan overstijgen. Jouw type stuur jou niet langer. Jij stuurt dan de negen types aan in jezelf!

Dan heb jij de vrijheid om te kiezen welke talenten van de negen Enneagramtypes jij inzet.


De trainster: Enneagramexpert Sandra

Samen met mijn BFF Marianne Requilé, richtten we de Enneagramschool op om onze eigen ervaringen door te geven. Als psychologen hebben we zelf nog zoveel geleerd van het Enneagram. Het zou fout zijn dit voor ons te houden. We zien zelf veel beter wat bij ons hoort en wat bij de ander. Hierdoor hoeven we veel minder zaken persoonlijk te nemen wat een hele opluchting is! Daarnaast kunnen we ook zelf aan de slag met wat wel onze verantwoordelijkheid is. Dit willen wij jullie ook meegeven want we weten uit ervaring dat het veel meer geluk, innerlijke rust, vrijheid en aanwezigheid in het hier en nu brengt! 

Dit vertelden deelnemers over hun ontdekking

De ontdekking van het Enneagram was een openbaring. De identificatie met een type geeft een geruststellend gevoel. Ik heb mijn valkuilen en allergieën beter leren kaderen. Ze zijn vanzelfsprekend voor mij, maar besef dat dit niet steeds voor anderen zo is. Ik voel me meer zelfzeker.

Luc De Godt, Director Asset

Management at Baloise Insurance

Deze opleiding heeft mijn ogen geopend. Niet alleen ben ik tot het besef gekomen dat elk persoonlijkheidstype zijn eigen dramatiek heeft maar ook dat typering niet noodzakelijk hetzelfde betekent als ‘iemand in een hokje stoppen’. De 9 types zijn zo accuraat, levensecht beschreven en uitgediept dat dit verder gaat dan louter persoonlijkheidsstijlen herkennen.

 

Ilse Geysemans, Teamverantwoorde-

lijke stafdient departement

Economie, Streekbeleid en Europa, Provinciebestuur Antwerpen

Het Enneagram biedt me een andere manier van kijken naar mezelf en mijn eigen functioneren. Het Enneagram biedt handvaten om in relatie met anderen rekening te houden met hoe andere mensen in mekaar zitten, wat ze belangrijk vinden, en hoe je dus ook meer aansluiting kan vinden. 

Ilse Bellemans, Business Partner

Mens & Organisatie bij

Colruyt Group Colruyt

Wil jij ook jezelf en anderen beter begrijpen?

De investering die ik in alle opleidingen en coachings gestoken heb, is al een superinvestering in mezelf geweest. En voor iemand die zichzelf soms vergeet, is dat het echt allemaal al waard geweest.

Dus: een aanrader om opleiding/coaching te volgen bij Enneagramschool!

Liesbeth Volckeryck
                                       

algemeen

Waarom is persoonlijke ontwikkeling duur?

Voordat je expertise in iets opbouwt, dien je 10.000 uur ervaring te hebben, zegt een regel. En die hebben wij beiden. We hebben ook beide enorm geïnvesteerd in onze eigen ontwikkeling en in een goede kennis door elk ongeveer 150 dagen Enneagramtraining te volgen over ter wereld. Daarnaast verkiezen wij om te werken met kleinere groepen zodat we mensen ook ten volle aandacht kunnen geven. Al deze factoren maken dat we de prijs niet kunnen delen door 100 deelnemers bijvoorbeeld.
Daarbij is het belangrijk om voor jezelf uit te maken hoeveel zelfinzicht, innerlijke rust en bewustzijn jou waard is. Wat heb jij ervoor over om meer evenwicht en geluk te creëren in je leven? Die vraag kan jij alleen beantwoorden.

Moet ik hier zoveel tijd voor vrijmaken?

Observeer eens hoeveel je verliest doordat je steeds tegen dezelfde patronen aanloopt. Hoeveel tijd en energie kost jou dat?
Eens je bewust je automatische piloot kan bijsturen, win je tijd en energie. Je functioneert beter en efficiënter op alle vlakken. En wat misschien nog belangrijker is: je focust je aandacht op wat je hart blij maakt, op wat jou voedt.

Moet ik voorkennis hebben of psycholoog zijn?

Ons aanbod is voor iedereen toegankelijk. Geen enkele voorkennis is nodig. Het enige wat we vragen is dat je nieuwsgierig bent naar jezelf, dat je een zekere honger voelt om jezelf te ontdekken zonder enig oordeel. Je zal merken dat wij vertrekken vanuit de filosofie dat iedereen handelt vanuit goede intenties.

Hoe kan jij mij veranderen? Ik ben toch wie ik ben?

Wij kunnen jou inderdaad niet veranderen en hebben die intentie ook helemaal niet. Onze doelstelling is jou een kader aanbieden waardoor je jezelf kan observeren. Je komt tot zelfinzicht en dan heb jij de keuze om te beslissen wat jij wil doen in de toekomst. Wij tonen jou het groeipad aan de hand van de theorie en kunnen jou begeleiden op verschillende manieren, maar jij maakt telkens de keuze of je wil groeien. Wij zijn louter instrumenten in dit proces. Jij bepaalt op elk moment wat jij al dan niet wil.

Waarom zou ik voor de Enneagramschool kiezen?

Wij willen onze collega's niet afbreken. Dat zou niet mooi zijn. Wij kunnen enkel zeggen wat onze aanpak is en hoe deze verschilt.
Wij benadrukken dat we veel meer zijn dan 1 type. Wij gaan uit van de filosofie dat we alle types in ons hebben en eentje daarvan de meeste sleutels tot groei biedt. Wij zien het Enneagram als een middel om meer bewustzijn te creëren en niet als een doel op zich. Nummertjes kleven is zinloos.
Verder durven we wel stellen dat we zelf enorm goed opgeleid zijn als psychologen maar ook op vlak van Enneagram door de meest vooraanstaande trainers ter wereld. Daarbij hebben we ook allebei tussen de 10 en 15 jaar met het model EN hebben wij allebei gekozen om dit ons specialisme te maken. We werken hiermee dus elke dag. Het is niet één van onze vele producten.
Een laatste voordeel is dat wij zelf continu bezig zijn met persoonlijke groei en beseffen dat dit een oneindig pad is. We hebben dus ook enorm veel ervaring met het model doordat we het continu op onszelf toepassen.

Ga ik wel iets hebben aan deze training in mijn dagelijks leven?

We weten uit ervaring dat mensen al tijdens de training aan de slag gaan. En we geloven in de leuze: "A mind that is stretched to a new dimension, can never go back to its old dimension." Zelf al kan je niet alles vasthouden, we weten dat er bij mensen altijd wel iets blijft hangen. Hoeveel je echt integreert in je dagelijks leven, heb jij zelf in de hand. Maar wij garanderen jou wel dat je tools meekrijgt om dit te doen. Wat jij minimum dient in te brengen is presence. Als je niet bewust jezelf betrapt, kan je jezelf ook niet bijsturen met de tools die wij je aanreiken.

Is het niet egoïstisch van mij om dit te investeren in mezelf?

Sommige mensen horen hun innerlijke criticus wanneer ze investeren in zichzelf. Stel jezelf dan de vraag wat je naasten zullen winnen als jij hen beter begrijpt en zelf gelukkiger in het leven staat. Wij zijn ervan overtuigd dat zelfontplooiing het mooiste cadeau is dat je kan geven aan je omgeving!

                                   
Wij maken gebruik van cookies.