Zijn jullie de weg even kwijt?

Wij zijn jullie tijdelijk kompas!

Herken je hier iets van?

We lopen steeds tegen hetzelfde probleem aan!

Hoeveel keer gaan we dezelfde discussie nog voeren? Ik word hier zo moe van!

We willen bewuster met elkaar omgaan.

We zitten in routine en 'zien' elkaar te weinig.

We staan in de relatie met ons hart op veiligheid. 

We zijn beide gekwetst en durven ons niet ten volle te geven aan de ander. 

We gaan op een heel andere manier conflict aan!

De ander loopt weg, vermijdt het issue of gaat er te intens in. Wat is je klacht?

Ik begrijp mijn partner echt niet! 

Waarom doet hij/zij niet gewoon zoals mij, is het dan zo moeilijk om normaal te doen?

Dat is toch geen manier van opvoeden!

Mijn partner wil onze kinderen op een heel andere manier opvoeden en dat botst zo vaak tussen ons!

Besef je dat jij... 

de realiteit subjectief waarneemt.

Jij kijkt door 1 van de 9 brillen naar de realiteit waardoor je je eigen verhaal hebt. Je herkent zeker de discussies over 'wie gelijk heeft'? 

95 % van de tijd op routine leeft.

Je hersenen streven naar efficiëntie en  daarom routines creëren. Bewust leven is geen evidentie. Je functioneert op automatische piloot.

jezelf onbewust saboteert.

Het is paradoxaal maar de manier waarop je je verdedigt, zal net je ergste angst waarmaken. Dit allemaal vanuit de beste intenties!

"Wees de verandering die je wil zien gebeuren in de wereld."

Dit citaat van Mahatma Gandhi is een goede weerspiegeling van onze filosofie over hoe te groeien met het Enneagram.

Alle groei begint immers bij jezelf. Het Enneagram toont ons welke van de negen stukken in onszelf we wat te veel gebruiken en welke veel minder of zelfs helemaal niet. Deze ‘verstoten’ stukken liggen gevoelig. Als anderen gedrag vertonen van deze verstoten stukken, zal dit onze automatische piloot uitlokken. De ultieme doelstelling is dan ook ‘totale neutraliteit’: een bewust evenwicht vinden tussen deze negen stukken zodat je niet uitgelokt wordt door het gedrag van anderen.

Waarom een traject als koppel?

Stop de domino

Door onze expertise in de types en instincten herkennen we heel snel door welk patroon een koppel de dominostenen laat vallen.  Wij brengen jullie mild naar diepgaande inzichten waardoor je de vallende stenen kan tegenhouden. Jullie hebben zelf immers niet door hoe jullie zelf het probleem creëeren. Jullie handelen immers beide vanuit de beste intenties waardoor jullie moeilijker kunnen zien wat jullie elk anders zouden kunnen doen. Meestal proberen jullie de ander te veranderen maar jullie hebben waarschijnlijk al vastgesteld dat dat niet werkt! De sleutel ligt dus bij jezelf als je een patroon wil veranderen. Samen gaat het natuurlijk veel makkelijker.

Aangepaste technieken

Wij geven jullie kennis op maat en stemmen onze techniek en oefeningen volledig af op jullie behoeften. Wij weten immers al op voorhand welke dynamiek zal verschijnen als je bepaalde types en instincten in de mix gooit. Dat is heel voorspelbaar. Door onze jaren ervaring weten we waar de grootste hefbomen voor groei zitten. 

Hierdoor kunnen jullie  heel snel tot inzichten komen om jullie uitdaging aan te pakken. 

Heel je hart

In een relatie staan met je hart op slot werkt niet. Deze relatie Is niet bevredigend. We zien veel koppels die samen blijven om redenen los van de partner. De kinderen en financiële veiligheid zijn vaak reden genoeg om de relatie te 'uit te zitten', alsof je gevangenistijd moet doen. En ergens klopt dit in deze mindset. Als jij stopt met liefde geven, droogt je hart op. Onderzoek toont immers aan dat een belangrijke sleutel tot geluk zit in liefde tonen. De meeste mensen focussen op de manieren waarop de partner in gebreke blijft omdat ze mensen dat ze eerst liefde moeten ontvangen. Dan verzeil je in een situatie waarin je op elkaar zit te wachten maar je kwetst jezelf meer dan de ander. Als je besluit verder te gaan met elkaar, wees dan trouw aan je eigen hart en onderzoek wat je te helen hebt om de liefde opnieuw te laten stromen.

Jullie bepalen

Wij volgen als coach jullie proces en behoeften. Jullie bepalen hoeveel tijd jullie tussen de sessies willen, hoelang jullie door willen gaan tijdens de sessie en aan welk thema jullie willen werken. Jullie zitten aan het stuur. Wij zien onszelf als jullie GPS om jullie zo efficiënt en snel mogelijk te begeleiden naar jullie bestemming. Dit zonder afbreuk te doen aan de diepgang van het proces. Wij geloven immers niet in oppervlakkige oplossingen. 

Wij blijven neutraal in het proces. We zeggen jou nooit wat jullie moeten doen. We helpen jullie om samen bewuste keuzes te maken.

Klanten weten het best...

Mijn huwelijk heeft een aantal ups en downs gekend. Mijn vrouw en ik leken elkaar vaak maar niet te begrijpen. We vervielen in negatieve patronen en hadden bovendien een andere hechtingsstijl. We botsten herhaaldelijk op verschillen in omgaan met gevoelens, gedachten en gedrag. Vele sessies bij nochtans een goede therapeut gaven onvoldoende inzicht. Toen mijn huwelijk enkele maanden geleden helaas definitief een einde kende, ben ik blijven op zoek gaan naar antwoorden. Antwoorden en verklaringen die ik onvoldoende gevonden had bij eerdere relatietherapie. 


Op een van de laatste therapiesessies, had ik kort iets van het enneagram vernomen. Ik had echter wat reserves. Een eeuwenoud model in de vorm van een cirkel en het indelen van mensen in negen persoonlijkheden? (27 als je instincten meetelt en nog meer wanneer je de verschillende ‘vleugels’ mee in rekening brengt, weet ik ondertussen) Ik in één vakje te duwen? Dus met een open maar kritische houding twee sessies bij Sandra gevolgd. 


En veel meer inzicht opgedaan in mijn gedrag en dat van mijn partner dan in de jaren voorafgaandelijke therapie…


Had een eerdere kennismaking met het enneagram en de enneagramschool mijn relatiebreuk kunnen doen vermijden? Ik durf denken van wel. Maar we kunnen het verleden niet wijzigen, enkel maar de toekomst vormgeven. Ik ben dan ook erg dankbaar voor de inzichten die ik dankzij Sandra en het enneagram verworven heb.


Voor wie inzicht wil verwerven over het eigen gedrag en dat van zijn naasten is het enneagram een enorme bron van hulp. Voor wie als mens wil groeien of in zijn relatie. Ik heb bij Sandra en de enneagramschool een zeer fijne gids gevonden!

Arnoud, leerkracht

€ 133,- per uur, btw inclusief

Voorkennis vereist!

Onze ervaring heeft aangetoond dat het rendement van koppelcoaching veel hoger ligt bij mensen die onze basiscursus gevolgd hebben. Zij hebben een goede basiskennis van de 9 types en de 3 instincten waardoor we in een sessie onmiddellijk  veel sneller blijvende transformatie kunnen creëren. Daarom kiezen wij er bewust voor om onze tijd te geven aan onze klanten die voor dit pad kiezen. 


We raden aan de volledige basiscursus eerst te volgen. Een absoluut minimum is dat beide partners de training over de drie instincten hebben gevolgd. 


Indien je twijfelt, boek dan een gratis intake van 30 minuten met je coach.

De twee ervaren coaches

Marianne Requilé

Sessies gaan door in Hasselt of online via zoom. 


Maak een afspraak via email.

Sandra De Clercq

Sessies gaan door in Aartselaar of online via zoom. 


Maak een afspraak via email.

                                       

algemeen

Waarom is persoonlijke ontwikkeling duur?

Voordat je expertise in iets opbouwt, dien je 10.000 uur ervaring te hebben, zegt een regel. En die hebben wij beiden. We hebben ook beide enorm geïnvesteerd in onze eigen ontwikkeling en in een goede kennis door elk ongeveer 150 dagen Enneagramtraining te volgen overal ter wereld. Daarnaast verkiezen wij om te werken met kleinere groepen zodat we mensen ook ten volle aandacht kunnen geven. Al deze factoren maken dat we de prijs niet kunnen delen door 100 deelnemers bijvoorbeeld.
Daarbij is het belangrijk om voor jezelf uit te maken hoeveel zelfinzicht, innerlijke rust en bewustzijn jou waard is. Wat heb jij ervoor over om meer evenwicht en geluk te creëren in je leven? Die vraag kan jij alleen beantwoorden.

Hoeveel tijd moet ik hiervoor vrijmaken?

We hebben het voordeel dat veel van onze trainingen online zijn of een combinatie van online werken en offline. Hierdoor kan je sterk bepalen wanneer je tijd maakt voor je groeiproces. Vergeet echter niet dat groei tijd kost. Maar ook niet groeien kost je veel tijd...
Observeer eens hoeveel je verliest doordat je steeds tegen dezelfde patronen aanloopt. Hoeveel tijd en energie kost jou dat?
Eens je bewust je automatische piloot kan bijsturen, win je tijd en energie. Je functioneert beter en efficiënter op alle vlakken. En wat misschien nog belangrijker is: je focust je aandacht op wat je hart blij maakt, op wat jou voedt.

Moet ik voorkennis hebben of psycholoog zijn?

Ons aanbod is voor iedereen toegankelijk. Geen enkele voorkennis is nodig. Het enige wat we vragen is dat je nieuwsgierig bent naar jezelf, dat je een zekere honger voelt om jezelf te ontdekken zonder enig oordeel. Je zal merken dat wij vertrekken vanuit de filosofie dat iedereen handelt vanuit goede intenties.

Hoe kan jij mij veranderen? Ik ben toch wie ik ben?

Wij kunnen jou inderdaad niet veranderen en hebben die intentie ook helemaal niet. Onze doelstelling is jou een kader aanbieden waardoor je jezelf kan observeren. Je komt tot zelfinzicht en dan heb jij de keuze om te beslissen wat jij wil doen in de toekomst. Wij tonen jou het groeipad aan de hand van de theorie en kunnen jou begeleiden op verschillende manieren, maar jij maakt telkens de keuze of je wil groeien. Wij zijn louter instrumenten in dit proces. Jij bepaalt op elk moment wat jij al dan niet wil.

Waarom zou ik voor de Enneagramschool kiezen?

Wij willen onze collega's niet afbreken. Dat zou niet mooi zijn. Wij kunnen enkel zeggen wat onze aanpak is en hoe deze verschilt.
Een groot voordeel dat wij bieden, is dat we door onze jarenlange ervaring als coach en trainer onze trainingen hebben kunnen optimaliseren. We zetten alle kanalen in (online community, online training, zelfstudie online, live training, coaching,...) om de overdracht van de kennis te maximaliseren.
Wij benadrukken dat we veel meer zijn dan 1 type. Wij gaan uit van de filosofie dat we alle types in ons hebben en eentje daarvan de meeste sleutels tot groei biedt. Wij zien het Enneagram als een middel om meer bewustzijn te creëren en niet als een doel op zich. Nummertjes kleven is zinloos.
Verder durven we wel stellen dat we zelf enorm goed opgeleid zijn als psychologen maar ook op vlak van Enneagram door de meest vooraanstaande trainers ter wereld. Daarbij hebben we ook allebei meer dan 10 jaar ervaring met het model EN hebben wij allebei gekozen om dit ons specialisme te maken. We werken hiermee dus elke dag. Het is niet één van onze vele producten.
Een laatste voordeel is dat wij zelf continu bezig zijn met persoonlijke groei en beseffen dat dit een oneindig pad is. We hebben dus ook enorm veel ervaring met het model doordat we het continu op onszelf toepassen.

Ga ik wel iets hebben aan deze training in mijn dagelijks leven?

Door onze unieke aanpak waarbij je video's bekijkt en deel uitmaakt van een ennea community is je leerproces veel meer geïntegreerd in je leven. Je verwerkt nieuwe informatie wanneer jij er klaar voor bent. Dan kan je met dat stukje opnieuw aan de slag en jezelf observeren. Als je daarmee klaar bent, ga je weer verder. Bij elke stap staat de community (inclusief wij als trainers) ter beschikking om je vragen te beantwoorden. Je kan ook continu leren van de andere leden in de community.

Is het niet egoïstisch van mij om dit te investeren in mezelf?

Sommige mensen horen hun innerlijke criticus wanneer ze investeren in zichzelf. Stel jezelf dan de vraag wat je naasten zullen winnen als jij hen beter begrijpt en zelf gelukkiger in het leven staat. Wij zijn ervan overtuigd dat zelfontplooiing het mooiste cadeau is dat je kan geven aan je omgeving!

Heb ik technische bagage nodig voor de ennea community?

Neen. Als je met facebook kan werken, kan je ook met onze community aan de slag. En zelfs als je niet met facebook zou werken, kan je nog aansluiten. We hebben namelijk een video gemaakt over de werkwijze van het platform. Daarin maken we je wegwijs zodat je je snel thuis voelt.

Waarom dien ik eerst de basiscursus gevolgd te hebben vooraleer ik een individuele sessie of koppelcoaching kan inboeken?

We stellen vast dat er veel meer vooruitgang geboekt wordt op korte tijd en tegen een lagere kost wanneer mensen eerst door de basiscursus gaan. Dan beginnen we immers al met een pak informatie en zelfinzicht aan de sessie waardoor we onmiddellijk veel dieper kunnen gaan. Dan creëren we echte transformatie en zet jij heel snel stappen in je veranderingstraject. Indien je de kennis niet hebt, 'verspillen' we veel tijd met theorie toelichten. Hierdoor komt een traject uiteindelijk veel duurder uit voor jou om hetzelfde resultaat te bereiken in de vorm van individuele coaching.