Ben je de weg even kwijt?

Wij zijn jouw tijdelijk kompas!

Herken je hier iets van?

Ik loop steeds tegen hetzelfde probleem aan!

Ik ben soms als een hond die achter zijn eigen staart aan loopt! En toch doe ik het telkens weer! Waarom toch?

Ik wil bewuster in het leven staan. 

Mijn leven gaat zo snel en ik heb niet het gevoel dat ik ten volle leef. 

Ik denk te veel en voel te weinig.

Mijn hart bescherm ik. Ik probeer door te denken controle te krijgen op mijn leven maar ik voel me niet echt gelukkig.

Ik heb problemen met conflicten.

Ik vermijd ze en daardoor vergroot het probleem net. OF: ik ga conflict te feitelijk aan. OF: ik breek te veel potten door mijn intensiteit.

Ik begrijp anderen echt niet! 

Waarom doen anderen niet gewoon zoals mij, is het dan zo moeilijk om normaal te doen?

Ik wil inzicht in mijn type, tritype en instinct

Ik wil weten wat mij drijft en wat mijn ontwikkelingspad is. 

Besef je dat jij... 

de realiteit subjectief waarneemt.

Jij kijkt door 1 van de 9 brillen naar de realiteit waardoor je je eigen verhaal hebt. Je herkent zeker de discussies over 'wie gelijk heeft'? 

95 % van de tijd op routine leeft.

Je hersenen streven naar efficiëntie en  daarom routines creëren. Bewust leven is geen evidentie. Je functioneert op automatische piloot.

jezelf onbewust saboteert.

Het is paradoxaal maar de manier waarop je je verdedigt, zal net je ergste angst waarmaken. Dit allemaal vanuit de beste intenties!

"Wees de verandering die je wil zien gebeuren in de wereld."

Dit citaat van Mahatma Gandhi is een goede weerspiegeling van onze filosofie over hoe te groeien met het Enneagram.

Alle groei begint immers bij jezelf. Het Enneagram toont ons welke van de negen stukken in onszelf we wat te veel gebruiken en welke veel minder of zelfs helemaal niet. Deze ‘verstoten’ stukken liggen gevoelig. Als anderen gedrag vertonen van deze verstoten stukken, zal dit onze automatische piloot uitlokken. De ultieme doelstelling is dan ook ‘totale neutraliteit’: een bewust evenwicht vinden tussen deze negen stukken zodat je niet uitgelokt wordt door het gedrag van anderen.

Waarom een individueel traject?

Inzicht in jezelf

Alles begint bij zelfinzicht. Het is dus belangrijk om te onderzoeken wat je drijft en je grootste angsten zijn. Inzicht in je persoonlijkheidsstructuur helpt je op belangrijke keuzemomenten in je leven. Misschien wil je jezelf beter begrijpen omdat je het moeilijk hebt of twijfelt aan welke richting je uit wil met je leven. Om welke reden dan ook, je kan altijd terecht bij ons om hier een veel beter zicht op te krijgen. 

Het is ook mogelijk om een typebepaling als aparte sessie te boeken, los van een individueel traject.

Stop de domino

Door onze expertise in de types en instincten herkennen we heel snel door welk patroon iemand de dominostenen laat vallen.  Wij brengen jou mild naar diepgaande inzichten waardoor je de vallende stenen kan tegenhouden. Je hebt zelf immers niet door hoe je zelf het probleem creëert. Je handelt immers vanuit de beste intenties waardoor je moeilijker kan zien wat jij anders zou kunnen doen. Wij zeggen jou nooit wat je moet doen maar exploreren wel samen met jou de opties zodat jij een bewuste keuze kan maken.


Aangepaste technieken

Wij geven jou kennis op maat en stemmen onze techniek en oefeningen volledig af op jou. Wij weten immers al op voorhand welke technieken werken bij jouw profiel en welke niet. Door jaren ervaring in het begeleiden van alles types en instincten, weten we waar de grootste hefbomen voor groei zitten. 

Hierdoor kan je heel snel tot inzichten komen om je uitdaging aan te pakken. 

Herstel door Presence

Ons grootste geschenk voor jou als klant is onze Presence. 

We zijn volledig bij jou in het hier en nu aanwezig. Dat is immers het resultaat van ons jarenlang groeiproces met het Enneagram. Hierdoor kan jij volledig jezelf zijn in het moment en je proces en emoties toelaten. 

Een ander groot voordeel voor jou is dat wij neutraal blijven in het proces. We zeggen jou nooit wat jij moet doen of wat juist of fout is. We kennen onszelf goed genoeg om onze persoonlijkheid niet op jou te projecteren. Daardoor horen we heel vaak dat mensen zich enorm gezien voelen en emotioneel veilig.

Jij bepaalt!

Wij volgen als coach jouw proces. Jij bepaalt hoeveel tijd je tussen de sessies wil , hoelang je door wil gaan tijdens de sessie en aan welk thema je wil werken. Jij zit aan het stuur. Wij zien onszelf als jouw GPS om jou zo efficiënt en snel mogelijk te begeleiden naar jouw bestemming. Dit zonder afbreuk te doen aan de diepgang van het proces. Wij geloven immers niet in oppervlakkige oplossingen. 

Klanten weten het best...

Ik heb al een tijdje met het gedacht gespeeld om een coaching sessie mee te maken. Corona heeft hiervoor de ideale gelegenheid gecreëerd. Geen verplaatsing gewoon tussen de middag. Ik had geen verwachtingen maar was wel nieuwsgierig of een uurtje wel iets uitmaakte. 

Wat was me dat een bewogen uur! Sandra wist me te raken zoals niemand anders. Zelfs mensen die me goed kennen zien niet welke emoties er in me omgaan. Sandra keek naar me en zag alles, of die indruk had ik in ieder geval. Heel intense ervaring met praktische tips. Top ervaring!

Rita Schender, IT Team Manager in telecommunicatiebedrijf

Toen ik voor het eerst hoorde over het enneagram, was mijn interesse al snel gewekt. Na wat opzoekwerk wist ik dat het niet over een zweverig theorietje ging, maar dat het een wetenschappelijk onderbouwd psychologisch model is. 

Ik was op dat moment in begeleiding bij een psycholoog. Jarenlang heb ik gedacht dat alles goed ging met mij en dat ik ‘sterk’ was en ‘rationeel genoeg’ om verdriet en tegenslagen de baas te kunnen. Tot er een breekpunt kwam, waarop ik besefte dat ik er zelf niet uit zou geraken. Omdat ik toen merkte dat mijn nood aan hulp groot was, had ik het gevoel dat ik bij de psycholoog wat te veel op mijn honger bleef zitten.

Daarom zocht ik nog wat meer informatie over het enneagram en besloot ik een psycholoog te zoeken die hiermee werkte. Zo kwam ik terecht bij Sandra.

Het kennismakingsgesprek verliep zoveel beter dan ik me had kunnen voorstellen. Hoe meer Sandra vertelde over het enneagram en haar manier van werken, hoe meer ik voelde dat dit mij verder zou kunnen helpen. Het gesprek gaf me echt weer moed, nog voor de begeleiding was gestart. 

Ik ben nadien maar twee keer teruggegaan. Het waren telkens pittige, vermoeiende sessies, maar ze gaven me zoveel inzicht in wie ik ben en waar het kan mislopen door denkpistes die ik volg. Ik stond ervan versteld hoe Sandra mij zo snel juist kon inschatten en me daardoor meteen hulp en tips op mijn maat kon aanreiken. Na die sessies stond ik weer sterk genoeg om zelf aan de slag te gaan met alle informatie die ik had gekregen. Natuurlijk ben ik er nog niet, maar ik voel me wel gesterkt door de kennis die ik nu heb over mezelf. Ik weet wat mijn werkpunten zijn en hoe ik kan vermijden om in een valkuil te tuimelen. De weg zal zeker nog wel eens hobbelig worden, maar Sandra gaf me genoeg bagage om te weten hoe ik kan blijven evolueren.

Katleen Mariën
Jouw investering: € 122,- per uur, btw inclusief

voorkennis vereist!

Onze ervaring heeft aangetoond dat het rendement van individuele coaching veel hoger ligt bij mensen die onze basiscursus gevolgd hebben. (Het volgen van ons doe het zelf pakket is al voldoende om deze voorkennis op te bouwen.) Zij hebben een goede basiskennis van de 9 types en de 3 instincten waardoor we in een sessie onmiddellijk  veel sneller blijvende transformatie kunnen creëren. Daarom kiezen wij er bewust voor om onze tijd te geven aan onze klanten die voor dit pad kiezen. 


Indien je twijfelt, boek dan een gratis intake van 30 minuten met je coach.

De twee ervaren coaches

Marianne Requilé

Sessies gaan door in Hasselt of online via zoom. 


Meer informatie over Marianne.

Sandra De Clercq

Sessies gaan door in Aartselaar of online via zoom. 


Meer informatie over Sandra.

Als bedrijf je medewerkers coachen?

We werken ook coach trajecten uit op maat van jouw organisatie. 

Ook hier geldt de toelatingsvoorwaarde dat mensen de basiscursus gevolgd hebben.

Lees alles over onze aanpak op deze pagina

                                       

algemeen

Waarom is persoonlijke ontwikkeling duur?

Voordat je expertise in iets opbouwt, dien je 10.000 uur ervaring te hebben, zegt een regel. En die hebben wij beiden. We hebben ook beide enorm geïnvesteerd in onze eigen ontwikkeling en in een goede kennis door elk ongeveer 150 dagen Enneagramtraining te volgen overal ter wereld. Daarnaast verkiezen wij om te werken met kleinere groepen zodat we mensen ook ten volle aandacht kunnen geven. Al deze factoren maken dat we de prijs niet kunnen delen door 100 deelnemers bijvoorbeeld.
Daarbij is het belangrijk om voor jezelf uit te maken hoeveel zelfinzicht, innerlijke rust en bewustzijn jou waard is. Wat heb jij ervoor over om meer evenwicht en geluk te creëren in je leven? Die vraag kan jij alleen beantwoorden.

Hoeveel tijd moet ik hiervoor vrijmaken?

We hebben het voordeel dat veel van onze trainingen online zijn of een combinatie van online werken en offline. Hierdoor kan je sterk bepalen wanneer je tijd maakt voor je groeiproces. Vergeet echter niet dat groei tijd kost. Maar ook niet groeien kost je veel tijd...
Observeer eens hoeveel je verliest doordat je steeds tegen dezelfde patronen aanloopt. Hoeveel tijd en energie kost jou dat?
Eens je bewust je automatische piloot kan bijsturen, win je tijd en energie. Je functioneert beter en efficiënter op alle vlakken. En wat misschien nog belangrijker is: je focust je aandacht op wat je hart blij maakt, op wat jou voedt.

Moet ik voorkennis hebben of psycholoog zijn?

Ons aanbod is voor iedereen toegankelijk. Geen enkele voorkennis is nodig. Het enige wat we vragen is dat je nieuwsgierig bent naar jezelf, dat je een zekere honger voelt om jezelf te ontdekken zonder enig oordeel. Je zal merken dat wij vertrekken vanuit de filosofie dat iedereen handelt vanuit goede intenties.

Hoe kan jij mij veranderen? Ik ben toch wie ik ben?

Wij kunnen jou inderdaad niet veranderen en hebben die intentie ook helemaal niet. Onze doelstelling is jou een kader aanbieden waardoor je jezelf kan observeren. Je komt tot zelfinzicht en dan heb jij de keuze om te beslissen wat jij wil doen in de toekomst. Wij tonen jou het groeipad aan de hand van de theorie en kunnen jou begeleiden op verschillende manieren, maar jij maakt telkens de keuze of je wil groeien. Wij zijn louter instrumenten in dit proces. Jij bepaalt op elk moment wat jij al dan niet wil.

Waarom zou ik voor de Enneagramschool kiezen?

Wij willen onze collega's niet afbreken. Dat zou niet mooi zijn. Wij kunnen enkel zeggen wat onze aanpak is en hoe deze verschilt.
Een groot voordeel dat wij bieden, is dat we door onze jarenlange ervaring als coach en trainer onze trainingen hebben kunnen optimaliseren. We zetten alle kanalen in (online community, online training, zelfstudie online, live training, coaching,...) om de overdracht van de kennis te maximaliseren.
Wij benadrukken dat we veel meer zijn dan 1 type. Wij gaan uit van de filosofie dat we alle types in ons hebben en eentje daarvan de meeste sleutels tot groei biedt. Wij zien het Enneagram als een middel om meer bewustzijn te creëren en niet als een doel op zich. Nummertjes kleven is zinloos.
Verder durven we wel stellen dat we zelf enorm goed opgeleid zijn als psychologen maar ook op vlak van Enneagram door de meest vooraanstaande trainers ter wereld. Daarbij hebben we ook allebei meer dan 10 jaar ervaring met het model EN hebben wij allebei gekozen om dit ons specialisme te maken. We werken hiermee dus elke dag. Het is niet één van onze vele producten.
Een laatste voordeel is dat wij zelf continu bezig zijn met persoonlijke groei en beseffen dat dit een oneindig pad is. We hebben dus ook enorm veel ervaring met het model doordat we het continu op onszelf toepassen.

Ga ik wel iets hebben aan deze training in mijn dagelijks leven?

Door onze unieke aanpak waarbij je video's bekijkt en deel uitmaakt van een ennea community is je leerproces veel meer geïntegreerd in je leven. Je verwerkt nieuwe informatie wanneer jij er klaar voor bent. Dan kan je met dat stukje opnieuw aan de slag en jezelf observeren. Als je daarmee klaar bent, ga je weer verder. Bij elke stap staat de community (inclusief wij als trainers) ter beschikking om je vragen te beantwoorden. Je kan ook continu leren van de andere leden in de community.

Is het niet egoïstisch van mij om dit te investeren in mezelf?

Sommige mensen horen hun innerlijke criticus wanneer ze investeren in zichzelf. Stel jezelf dan de vraag wat je naasten zullen winnen als jij hen beter begrijpt en zelf gelukkiger in het leven staat. Wij zijn ervan overtuigd dat zelfontplooiing het mooiste cadeau is dat je kan geven aan je omgeving!

Heb ik technische bagage nodig voor de ennea community?

Neen. Als je met facebook kan werken, kan je ook met onze community aan de slag. En zelfs als je niet met facebook zou werken, kan je nog aansluiten. We hebben namelijk een video gemaakt over de werkwijze van het platform. Daarin maken we je wegwijs zodat je je snel thuis voelt.

Waarom dien ik eerst de basiscursus gevolgd te hebben vooraleer ik een individuele sessie of koppelcoaching kan inboeken?

We stellen vast dat er veel meer vooruitgang geboekt wordt op korte tijd en tegen een lagere kost wanneer mensen eerst door de basiscursus gaan. Dan beginnen we immers al met een pak informatie en zelfinzicht aan de sessie waardoor we onmiddellijk veel dieper kunnen gaan. Dan creëren we echte transformatie en zet jij heel snel stappen in je veranderingstraject. Indien je de kennis niet hebt, 'verspillen' we veel tijd met theorie toelichten. Hierdoor komt een traject uiteindelijk veel duurder uit voor jou om hetzelfde resultaat te bereiken in de vorm van individuele coaching.