enneagram beleving

Beleef het Enneagram!

Er zijn 3 centra om te beleven!

Eén van de eerste concepten die je meekrijgt bij je kennismaking met het Enneagram is dat er drie centra bestaan in het model: hoofd, hart en buik. 

De aanpak van deze trainingen is eerder gericht op twee centra: hoofd en hart. Je leert de types en instincten mentaal kennen en dat roept wel wat emoties op. 

Maar hoe zit het met het buikcentrum, de lichamelijke beleving?

Je lichaam als spiegel

Het enneagram beleven is op een heel nieuwe manier jezelf leren kennen en de verschillende stukken in jezelf exploreren. 

Je leert niet alleen je lichaam beter kennen tijdens deze opleiding. Je lichaam is tevens als een spiegel voor je gedragspatronen. Deze onderliggende, automatische en vaak onbewuste patronen worden ook geuit in de manier waarop jij beweegt. Door lichaamsbeweging ontdek je nieuwe patronen. 

Mildheid voor anderen en jezelf

Een ander voordeel van lichaamsbeweging is dat we ons kunnen inleven in elk type, eens ervaren hoe het is om dat type te zijn. Dat geeft enorme mildheid naar alle types. 

Het is ook een goede reminder voor het feit dat we allemaal lijden op de gemiddelde ontwikkelingsniveaus. De manier waarop we lijden is gewoon anders. Dit creëert dan weer mildheid voor je eigen type en je eigen lijden. 

Beleef de types

Als we ons in de gemiddelde ontwikkelingsniveaus kunnen inleven, dan kunnen we ook de gezonde exploreren natuurlijk! Je ervaart fysiek hoe het is op de gezonde ontwikkelingsniveaus van elk type. 

Het resultaat is dat je een slagzin, een soort mantra, meeneemt voor elk type die je toegangspoort is tot de kwaliteiten van dat type. 

Je krijgt dus niet alleen inzichten maar ook sleutels voor groei mee.

“Oei, maar ik ben geen prima ballerina!”

Dat is ook niet nodig! Enige vereiste is dat je je lichaam kan bewegen op een manier die voor jou goed voelt. Het is geen dansopleiding en je zal op geen enkel moment je lichaam dienen te forceren. 

€ 397,- BTW excl.

(= € 480,37 Btw excl.)

PAS OP: VOORKENNIS VEREIST!

Je hebt minimum de basisopleiding gevolgd online of via het groeitraject.

Datum en locatie worden later bepaald