enneagram beleving

Beleef het Enneagram!

Na de unaniem overweldigende superpositieve feedback na de piloottraining bij Colruyt, willen we deze diepgaande training zeker niet onthouden voor onze klanten van de Enneagramschool. We willen iedereen de kans bieden om het model op deze unieke manier te beleven.
Laat je zeker niet afschrikken door het beeld dat het om 'dans' zou gaan.
Het gaat vooral om bewegen en dat kan iedereen!

Wat mag je verwachten?

In deze video verneem je waarom de directe ervaring van het model via het buikcentrum zo belangrijk is. Daarnaast leg ik ook uit hoe we dit concreet aanpakken tijdens deze tweedaagse training.

Er zijn 3 centra om te beleven!

Eén van de eerste concepten die je meekrijgt bij je kennismaking met het Enneagram is dat er drie centra bestaan in het model: hoofd, hart en buik. 

De aanpak van deze trainingen is eerder gericht op twee centra: hoofd en hart. Je leert de types en instincten mentaal kennen en dat roept wel wat emoties op. 

Maar hoe zit het met het buikcentrum, de lichamelijke beleving?

Je lichaam als spiegel

Het enneagram beleven is op een heel nieuwe manier jezelf leren kennen en de verschillende stukken in jezelf exploreren. 

Je leert niet alleen je lichaam beter kennen tijdens deze opleiding. Je lichaam is tevens als een spiegel voor je gedragspatronen. Deze onderliggende, automatische en vaak onbewuste patronen worden ook geuit in de manier waarop jij beweegt. Aan de hand heel simpele bewegingen ontdek je nieuwe patronen. 

Mildheid voor anderen en jezelf

Een ander voordeel van lichaamsbeweging is dat we ons kunnen inleven in elk type, eens ervaren hoe het is om dat type te zijn. Dat geeft enorme mildheid naar alle types. 

Het is ook een goede reminder voor het feit dat we allemaal lijden op de gemiddelde ontwikkelingsniveaus. De manier waarop we lijden is gewoon anders. Dit creëert dan weer mildheid voor je eigen type en je eigen lijden. 

Beleef de types

Als we ons in de gemiddelde ontwikkelingsniveaus kunnen inleven, dan kunnen we ook de gezonde exploreren natuurlijk! Je ervaart aan de hand van simpele lichamelijke bewegingen hoe het is op de gezonde ontwikkelingsniveaus van elk type. 

Het resultaat is dat je een slagzin, een soort mantra, meeneemt voor elk type die je toegangspoort is tot de kwaliteiten van dat type. 

Je krijgt dus niet alleen inzichten maar ook sleutels voor groei mee.

“Oei, maar ik ben geen ballerina!”

Dat is ook niet nodig! Enige vereiste is dat je je lichaam kan bewegen op een manier die voor jou goed voelt. Het is geen dansopleiding en je zal op geen enkel moment je lichaam dienen te forceren. Jij beslist zelf hoe simpel of complex je de bewegingen maakt.

€ 397 (btw excl.)

(= € 480,37 btw incl.)

PAS OP: VOORKENNIS VEREIST!

Je hebt minimum de basisopleiding gevolgd online of via het groeitraject.

9 en 10 Maart 2024

Waar?

Cultuurcentrum De Factorij

Willem Lambertstraat 10, Zaventem

Dagschema?

We starten telkens om 09u30 en einde is voorzien om 17u30

Eten en drinken

Koffie, thee en water zijn voorzien. Koude lunch is zelf te voorzien.

Reserveer nu je plaats!