Instincten Enneagram: Training Begrijp me dan toch
arrow_drop_up arrow_drop_down
begrijp me dan toch

Begrijp me dan toch!

Vraag jij je soms ook af of je partner van een andere planeet komt?

Herken je deze frustraties? 

Je ziet niet hoe ik liefheb!

Worden jouw inspanningen om liefde te tonen altijd opgemerkt? Wat doe je? Kook je en bouw je een warm nestje? Creëer je intimiteit om de passie aan te wakkeren? Of betrek je je partner in sociale activiteiten? 

Drie verschillende liefdestalen die spraakverwarring creëren tussen jou en je partner. Vandaar de oeverloze discussies over wie wat investeert in de relatie.

Ik heb iets anders nodig!

Voelde jij je als kind altijd begrepen door je ouders? Welke behoeften verwaarloosden ze? Voelde jij je geliefd? Welke uitingen van liefde heb jij gemist van je ouders?

De instincten bepalen sterk hoe je kinderen opvoedt. Een ander instinct brengt andere behoeften. En dan slaan we de bal snel mis! Zou het kunnen dat je kind daarom soms moeilijk of ondankbaar overkomt? 

Niet gehoord of gezien!

Voel jij je gezien zoals je bent?

Herken je de pijn wanneer iemand een heel andere interpretatie geeft aan jouw woorden wanneer jij net iets persoonlijks verteld hebt?

Het is een menselijke basisbehoefte dat je gehoord en gezien wil worden en het is pijnlijk als je misbegrepen wordt. 

Vraag jij je ooit af waarom dit gebeurt?

Misverstanden, frustraties en onbegrip zijn menselijk maar ook te voorkomen. 

Er bestaan oplossingen!

Waarom zou je deze training volgen?

Ontdek je liefdestaal!

Ontdek de drie liefdestalen en welke jouw dominante is. Jij toont namelijk je liefde aan je partner, kinderen, familie en vrienden op de manier dat jij deze zou willen ontvangen. Je gaat er onbewust van uit dat iedereen dezelfde taal spreekt maar dit geeft misverstanden en frustraties. Het ontdekken van je eigen liefdestaal en die van je naasten, geeft je de kans om de vertaalslag te maken. Het resultaat is dat je meer liefde kan geven omdat je je liefdestaal kan afstemmen op de ontvangen. Bijkomende bonus is dat je ook meer ontvangt omdat je de uitingen van liefde herkent.

Kijk door de dynamiek!

'Oh nee, hier gaan we weer!' is een normale gedachte in relaties. Er ontstaat een weerkerende dynamiek en deze is niet altijd constructief. Je relaties liefdevoller beleven vereist dat je de dynamiek leert herkennen zodat je deze bewust kan bijsturen en verbeteren. Zo kies je bewust in het moment in plaats van gedreven te worden door een onbewuste onderliggende dynamiek. Dit kan je zelfs zonder je partner! Tijdens de training krijg je praktische tools om hier verandering in te brengen.

Blijf jezelf én liefdevol!

In elke relatie zoeken we naar een evenwicht tussen verbinding en autonomie. Het is een broos evenwicht. Sommigen zijn bang om zich te geven aan de liefde, anderen verliezen zich in een paar seconden. Onderzoek toont aan dat het voor mensen meer geluk oplevert wanneer ze liefde tonen dan ontvangen. Daar zit dus een belangrijke sleutel. Hoe je je liefdevolle aard ten volle kan inzetten zonder jezelf te verliezen, is aan te leren. Wij geven je in deze training heel praktische tips en gaan onmiddellijk aan de slag!

Dit vertelden deelnemers over onze laatste, vernieuwde editie:

Een van de beste trainingen die ik ooit al heb gevolgd. Voor de training was ik helemaal blind voor mijn eigen dominant instinct, maar deze training heeft mijn ogen geopend. Ik ben ook enorm verrast hoe sterk de voorbije jaren van mijn leven geleid zijn geweest door mijn instinct zonder het zelf door te hebben. De inzichten van deze training zullen mij enorm helpen om een gebalanceerder en rijker leven te kunnen leiden. Bedankt!

Tim T'Joncke - Student

Het volgen van de cursus was een levensverrijkende ervaring. Zelfs in mijn relatie van 16 jaar zijn nieuwe facetten naar boven gekomen en begrijpen we elkaar echt op een nieuwe manier!

 

Floriaan Nijs - Studio A

Door deze training heb ik meer compassie gekregen voor mijn vrienden maar ook zeker voor mijn ouders. Ik heb geleerd dat iedereen liefde toont volgens zijn/haar instinct, met de beste intenties, maar als dat volgens een ander instinct is dan het jouwe, dit niet altijd opgemerkt wordt. Hierdoor gaan veel goede bedoelingen verloren tussen zender en ontvanger. Ik heb nu concrete tools om acties van anderen door een andere bril te bekijken.

Karlien Cavens

De trainster: Enneagramexpert Marianne

Samen met mijn BFF Marianne Requilé, richtten we de Enneagramschool op om onze eigen ervaringen door te geven. Als psychologen hebben we zelf nog zoveel geleerd van het Enneagram. Het zou fout zijn dit voor ons te houden. We zien zelf veel beter wat bij ons hoort en wat bij de ander. Hierdoor hoeven we veel minder zaken persoonlijk te nemen wat een hele opluchting is! Daarnaast kunnen we ook zelf aan de slag met wat wel onze verantwoordelijkheid is. Dit willen wij jullie ook meegeven want we weten uit ervaring dat het veel meer geluk, innerlijke rust, vrijheid en aanwezigheid in het hier en nu brengt! 

Wil jij ook concrete tools voor wederzijds begrip

en een rijker en gebalanceerder leven?

De investering die ik in alle opleidingen en coachings gestoken heb, is al een superinvestering in mezelf geweest. En voor iemand die zichzelf soms vergeet, is dat het echt allemaal al waard geweest.

Dus: een aanrader om opleiding/coaching te volgen bij Enneagramschool!

Liesbeth Volckeryck
                                       

algemeen

Waarom is persoonlijke ontwikkeling duur?

Voordat je expertise in iets opbouwt, dien je 10.000 uur ervaring te hebben, zegt een regel. En die hebben wij beiden. We hebben ook beide enorm geïnvesteerd in onze eigen ontwikkeling en in een goede kennis door elk ongeveer 150 dagen Enneagramtraining te volgen over ter wereld. Daarnaast verkiezen wij om te werken met kleinere groepen zodat we mensen ook ten volle aandacht kunnen geven. Al deze factoren maken dat we de prijs niet kunnen delen door 100 deelnemers bijvoorbeeld.
Daarbij is het belangrijk om voor jezelf uit te maken hoeveel zelfinzicht, innerlijke rust en bewustzijn jou waard is. Wat heb jij ervoor over om meer evenwicht en geluk te creëren in je leven? Die vraag kan jij alleen beantwoorden.

Moet ik hier zoveel tijd voor vrijmaken?

Observeer eens hoeveel je verliest doordat je steeds tegen dezelfde patronen aanloopt. Hoeveel tijd en energie kost jou dat?
Eens je bewust je automatische piloot kan bijsturen, win je tijd en energie. Je functioneert beter en efficiënter op alle vlakken. En wat misschien nog belangrijker is: je focust je aandacht op wat je hart blij maakt, op wat jou voedt.

Moet ik voorkennis hebben of psycholoog zijn?

Ons aanbod is voor iedereen toegankelijk. Geen enkele voorkennis is nodig. Het enige wat we vragen is dat je nieuwsgierig bent naar jezelf, dat je een zekere honger voelt om jezelf te ontdekken zonder enig oordeel. Je zal merken dat wij vertrekken vanuit de filosofie dat iedereen handelt vanuit goede intenties.

Hoe kan jij mij veranderen? Ik ben toch wie ik ben?

Wij kunnen jou inderdaad niet veranderen en hebben die intentie ook helemaal niet. Onze doelstelling is jou een kader aanbieden waardoor je jezelf kan observeren. Je komt tot zelfinzicht en dan heb jij de keuze om te beslissen wat jij wil doen in de toekomst. Wij tonen jou het groeipad aan de hand van de theorie en kunnen jou begeleiden op verschillende manieren, maar jij maakt telkens de keuze of je wil groeien. Wij zijn louter instrumenten in dit proces. Jij bepaalt op elk moment wat jij al dan niet wil.

Waarom zou ik voor de Enneagramschool kiezen?

Wij willen onze collega's niet afbreken. Dat zou niet mooi zijn. Wij kunnen enkel zeggen wat onze aanpak is en hoe deze verschilt.
Wij benadrukken dat we veel meer zijn dan 1 type. Wij gaan uit van de filosofie dat we alle types in ons hebben en eentje daarvan de meeste sleutels tot groei biedt. Wij zien het Enneagram als een middel om meer bewustzijn te creëren en niet als een doel op zich. Nummertjes kleven is zinloos.
Verder durven we wel stellen dat we zelf enorm goed opgeleid zijn als psychologen maar ook op vlak van Enneagram door de meest vooraanstaande trainers ter wereld. Daarbij hebben we ook allebei tussen de 10 en 15 jaar met het model EN hebben wij allebei gekozen om dit ons specialisme te maken. We werken hiermee dus elke dag. Het is niet één van onze vele producten.
Een laatste voordeel is dat wij zelf continu bezig zijn met persoonlijke groei en beseffen dat dit een oneindig pad is. We hebben dus ook enorm veel ervaring met het model doordat we het continu op onszelf toepassen.

Ga ik wel iets hebben aan deze training in mijn dagelijks leven?

We weten uit ervaring dat mensen al tijdens de training aan de slag gaan. En we geloven in de leuze: "A mind that is stretched to a new dimension, can never go back to its old dimension." Zelf al kan je niet alles vasthouden, we weten dat er bij mensen altijd wel iets blijft hangen. Hoeveel je echt integreert in je dagelijks leven, heb jij zelf in de hand. Maar wij garanderen jou wel dat je tools meekrijgt om dit te doen. Wat jij minimum dient in te brengen is presence. Als je niet bewust jezelf betrapt, kan je jezelf ook niet bijsturen met de tools die wij je aanreiken.

Is het niet egoïstisch van mij om dit te investeren in mezelf?

Sommige mensen horen hun innerlijke criticus wanneer ze investeren in zichzelf. Stel jezelf dan de vraag wat je naasten zullen winnen als jij hen beter begrijpt en zelf gelukkiger in het leven staat. Wij zijn ervan overtuigd dat zelfontplooiing het mooiste cadeau is dat je kan geven aan je omgeving!

                                   
Wij maken gebruik van cookies.