3 instincten enneagram

Basiscursus 3 instincten

Herken je deze frustraties? 

basiscursus instincten kleuren

Dat is toch niet normaal?

Je instinct is nog een stuk onbewuster dan je enneagramtype. 

Je ziet je eigen instinct als heel normaal. Hierdoor is  er meer onbegrip voor mensen die een ander dominant instinct hebben. 

Je dominant instinct kleurt je leven in quasi alle aspecten. Hoog tijd dus om te onderzoeken met welke kleur je aan het kleuren bent!

Je ziet niet hoe ik liefheb!

Worden jouw inspanningen om liefde te tonen altijd opgemerkt? Wat doe je? Kook je en bouw je een warm nestje? Creëer je intimiteit om de passie aan te wakkeren? Of betrek je je partner in sociale activiteiten? 

Drie verschillende liefdestalen die spraakverwarring creëren tussen jou en je partner. Vandaar de oeverloze discussies over wie wat investeert in de relatie.

Ik heb iets anders nodig!

Voelde jij je als kind altijd begrepen door je ouders? Welke behoeften verwaarloosden ze? Voelde jij je geliefd? Welke uitingen van liefde heb jij gemist van je ouders?

De instincten bepalen sterk hoe je kinderen opvoedt. Een ander instinct brengt andere behoeften. En dan slaan we de bal snel mis! Zou het kunnen dat je kind daarom soms moeilijk of ondankbaar overkomt? 

Misverstanden, frustraties en onbegrip zijn menselijk maar ook te voorkomen. 

Er bestaan oplossingen!

proevertje

Maak in een paar minuten kennis met de drie instincten in deze video. 

Waarom zou je deze training volgen?

basiscursus 3 instincten

Ontdek je overlevingssysteem

Waarom weigeren sommige mensen om eten te delen? Waarom leven anderen zo sterk in teken van hun partner? Waarom passen nog anderen zich zo sterk aan om bij een groep te horen? 

Dit zijn maar een paar vraagjes die tijdens deze tweedaagse training beantwoord worden.  Je dominante instinct is namelijk je onderliggend overlevingssysteem. Als iets niet in orde is op dat vlak, gaat er onbewust een alarm af en word je 'obsessief' op een bepaalde manier, vaak zonder dit te beseffen. Inzicht krijgen in deze drie instincten is dan ook een enorme eye-opener.

Drie liefdestalen

Je dominant instinct kan je ook beschouwen als een liefdestaal. Jij toont namelijk je liefde aan je partner, kinderen, familie en vrienden op de manier dat jij deze zou willen ontvangen. Je gaat er onbewust van uit dat iedereen dezelfde taal spreekt maar dit geeft misverstanden en frustraties. Het ontdekken van je eigen liefdestaal en die van je naasten, geeft je de kans om de vertaalslag te maken. Het resultaat is dat je meer liefde kan geven omdat je je liefdestaal kan afstemmen op de ontvangen. Bijkomende bonus is dat je ook meer ontvangt omdat je de uitingen van liefde herkent.

Blijf jezelf én liefdevol

In elke relatie zoeken we naar een evenwicht tussen verbinding en autonomie. Het is een broos evenwicht. Sommigen zijn bang om zich te geven aan de liefde, anderen verliezen zich in een paar seconden. Onderzoek toont aan dat het voor mensen meer geluk oplevert wanneer ze liefde tonen dan ontvangen. Daar zit dus een belangrijke sleutel. Hoe je je liefdevolle aard ten volle kan inzetten zonder jezelf te verliezen, is aan te leren. Wij geven je in deze training heel praktische tips en gaan onmiddellijk aan de slag!

Deelnemers aan het woord

Een van de beste trainingen die ik ooit al heb gevolgd. Voor de training was ik helemaal blind voor mijn eigen dominant instinct, maar deze training heeft mijn ogen geopend. Ik ben ook enorm verrast hoe sterk de voorbije jaren van mijn leven geleid zijn geweest door mijn instinct zonder het zelf door te hebben. De inzichten van deze training zullen mij enorm helpen om een gebalanceerder en rijker leven te kunnen leiden. Bedankt!

Tim 'T Joncke - Student

Het volgen van de cursus was een levensverrijkende ervaring. Zelfs in mijn relatie van 16 jaar zijn nieuwe facetten naar boven gekomen en begrijpen we elkaar echt op een nieuwe manier!

 

Floriaan Nijs - Studio A

Door deze training heb ik meer compassie gekregen voor mijn vrienden maar ook zeker voor mijn ouders. Ik heb geleerd dat iedereen liefde toont volgens zijn/haar instinct, met de beste intenties, maar als dat volgens een ander instinct is dan het jouwe, dit niet altijd opgemerkt wordt. Hierdoor gaan veel goede bedoelingen verloren tussen zender en ontvanger. Ik heb nu concrete tools om acties van anderen door een andere bril te bekijken.

Karlien Cavens

Je enneagramexperten

enneagramexperten

Beide psychologen en gepassioneerd door persoonlijke groei. We weten heel goed dat persoonlijke ontwikkeling een oneindig proces is en het Enneagram heeft ons allebei enorm geholpen in ons leven. Het heeft ons betere mensen gemaakt en heeft ons liefdevollere relaties opgeleverd. Vanuit onze automatische piloot sloten ook wij ons hart af. Het Enneagram hielp ons om terug in contact te komen met onze passie, onze emoties, onze dromen. We ervaren het als een missie die ons heel nauw aan het hart ligt om de effecten van het Enneagram door te geven aan al wie we daarbij kunnen ondersteunen.

Marianne verzorgt de opleidingen in Hasselt en Sandra in Aartselaar.

Wil jij inzicht in je diepste drijfveren?

basiscursus de drie instincten
€ 377,- (21% btw incl.)

Basis: de 3 instincten

Deze vindt plaats op 26 en 27 september 2024

in Hasselt.

Waar?

Enneagramschool

Luikersteenweg 93

3500 Hasselt

Dagschema?

We starten telkens om 9u30 en einde is voorzien om 17u30.

Lunch?

Lunch is inbegrepen tijdens live sessies.

Reserveer nu je plaats!

De investering die ik in alle opleidingen en coachings gestoken heb, is al een superinvestering in mezelf geweest. En voor iemand die zichzelf soms vergeet, is dat het echt allemaal al waard geweest.

Dus: een aanrader om opleiding/coaching te volgen bij Enneagramschool!

Liesbeth Volckeryck
                                       

algemeen

Waarom is persoonlijke ontwikkeling duur?

Voordat je expertise in iets opbouwt, dien je 10.000 uur ervaring te hebben, zegt een regel. En die hebben wij beiden. We hebben ook beide enorm geïnvesteerd in onze eigen ontwikkeling en in een goede kennis door elk ongeveer 150 dagen Enneagramtraining te volgen overal ter wereld. Daarnaast verkiezen wij om te werken met kleinere groepen zodat we mensen ook ten volle aandacht kunnen geven. Al deze factoren maken dat we de prijs niet kunnen delen door 100 deelnemers bijvoorbeeld.
Daarbij is het belangrijk om voor jezelf uit te maken hoeveel zelfinzicht, innerlijke rust en bewustzijn jou waard is. Wat heb jij ervoor over om meer evenwicht en geluk te creëren in je leven? Die vraag kan jij alleen beantwoorden.

Hoeveel tijd moet ik hiervoor vrijmaken?

We hebben het voordeel dat veel van onze trainingen online zijn of een combinatie van online werken en offline. Hierdoor kan je sterk bepalen wanneer je tijd maakt voor je groeiproces. Vergeet echter niet dat groei tijd kost. Maar ook niet groeien kost je veel tijd...
Observeer eens hoeveel je verliest doordat je steeds tegen dezelfde patronen aanloopt. Hoeveel tijd en energie kost jou dat?
Eens je bewust je automatische piloot kan bijsturen, win je tijd en energie. Je functioneert beter en efficiënter op alle vlakken. En wat misschien nog belangrijker is: je focust je aandacht op wat je hart blij maakt, op wat jou voedt.

Moet ik voorkennis hebben of psycholoog zijn?

Ons aanbod is voor iedereen toegankelijk. Geen enkele voorkennis is nodig. Het enige wat we vragen is dat je nieuwsgierig bent naar jezelf, dat je een zekere honger voelt om jezelf te ontdekken zonder enig oordeel. Je zal merken dat wij vertrekken vanuit de filosofie dat iedereen handelt vanuit goede intenties.

Hoe kan jij mij veranderen? Ik ben toch wie ik ben?

Wij kunnen jou inderdaad niet veranderen en hebben die intentie ook helemaal niet. Onze doelstelling is jou een kader aanbieden waardoor je jezelf kan observeren. Je komt tot zelfinzicht en dan heb jij de keuze om te beslissen wat jij wil doen in de toekomst. Wij tonen jou het groeipad aan de hand van de theorie en kunnen jou begeleiden op verschillende manieren, maar jij maakt telkens de keuze of je wil groeien. Wij zijn louter instrumenten in dit proces. Jij bepaalt op elk moment wat jij al dan niet wil.

Waarom zou ik voor de Enneagramschool kiezen?

Wij willen onze collega's niet afbreken. Dat zou niet mooi zijn. Wij kunnen enkel zeggen wat onze aanpak is en hoe deze verschilt.
Een groot voordeel dat wij bieden, is dat we door onze jarenlange ervaring als coach en trainer onze trainingen hebben kunnen optimaliseren. We zetten alle kanalen in (online community, online training, zelfstudie online, live training, coaching,...) om de overdracht van de kennis te maximaliseren.
Wij benadrukken dat we veel meer zijn dan 1 type. Wij gaan uit van de filosofie dat we alle types in ons hebben en eentje daarvan de meeste sleutels tot groei biedt. Wij zien het Enneagram als een middel om meer bewustzijn te creëren en niet als een doel op zich. Nummertjes kleven is zinloos.
Verder durven we wel stellen dat we zelf enorm goed opgeleid zijn als psychologen maar ook op vlak van Enneagram door de meest vooraanstaande trainers ter wereld. Daarbij hebben we ook allebei meer dan 10 jaar ervaring met het model EN hebben wij allebei gekozen om dit ons specialisme te maken. We werken hiermee dus elke dag. Het is niet één van onze vele producten.
Een laatste voordeel is dat wij zelf continu bezig zijn met persoonlijke groei en beseffen dat dit een oneindig pad is. We hebben dus ook enorm veel ervaring met het model doordat we het continu op onszelf toepassen.

Ga ik wel iets hebben aan deze training in mijn dagelijks leven?

Door onze unieke aanpak waarbij je video's bekijkt en deel uitmaakt van een ennea community is je leerproces veel meer geïntegreerd in je leven. Je verwerkt nieuwe informatie wanneer jij er klaar voor bent. Dan kan je met dat stukje opnieuw aan de slag en jezelf observeren. Als je daarmee klaar bent, ga je weer verder. Bij elke stap staat de community (inclusief wij als trainers) ter beschikking om je vragen te beantwoorden. Je kan ook continu leren van de andere leden in de community.

Is het niet egoïstisch van mij om dit te investeren in mezelf?

Sommige mensen horen hun innerlijke criticus wanneer ze investeren in zichzelf. Stel jezelf dan de vraag wat je naasten zullen winnen als jij hen beter begrijpt en zelf gelukkiger in het leven staat. Wij zijn ervan overtuigd dat zelfontplooiing het mooiste cadeau is dat je kan geven aan je omgeving!

Heb ik technische bagage nodig voor de ennea community?

Neen. Als je met facebook kan werken, kan je ook met onze community aan de slag. En zelfs als je niet met facebook zou werken, kan je nog aansluiten. We hebben namelijk een video gemaakt over de werkwijze van het platform. Daarin maken we je wegwijs zodat je je snel thuis voelt.

Waarom dien ik eerst de basiscursus gevolgd te hebben vooraleer ik een individuele sessie of koppelcoaching kan inboeken?

We stellen vast dat er veel meer vooruitgang geboekt wordt op korte tijd en tegen een lagere kost wanneer mensen eerst door de basiscursus gaan. Dan beginnen we immers al met een pak informatie en zelfinzicht aan de sessie waardoor we onmiddellijk veel dieper kunnen gaan. Dan creëren we echte transformatie en zet jij heel snel stappen in je veranderingstraject. Indien je de kennis niet hebt, 'verspillen' we veel tijd met theorie toelichten. Hierdoor komt een traject uiteindelijk veel duurder uit voor jou om hetzelfde resultaat te bereiken in de vorm van individuele coaching.