Enneacoach praktijkdagen

Omdat ook een coach soms bijsturing kan gebruiken

Herken je je hierin?

Ik gebruik steeds dezelfde technieken

Ik voel me vertrouwd met bepaalde technieken waardoor ik mezelf beperk. Ik zou meer gevarieerde technieken willen inzetten.

Ik heb ook wel eens nood aan herbronning als coach

Ik begeleid mensen om te groeien maar voel zelf ook de behoefte om te blijven groeien.
intervisiecoaching solid soul

Ik kan hulp gebruiken met het omzetten van theorie in praktijk

Ik heb nood aan praktische oefeningen, het echt werken met coaches die de enneagramtaal delen.

Ik zoek een netwerk van enneacoaches

Het zou zalig zijn om een aantal coaches te leren kennen die ook met het Enneagram werken zodat we ervaringen kunnen delen.

Praktische informatie

Je schrijft in per praktijkdag.

Er is geen juiste volgorde om deel te nemen aan deze praktijkdagen.

Jij kiest gewoon welke praktijkdag jou het meest interesseert.

Minimum aantal deelnemers: 3, Maximum aantal deelnemers: 6

Alle praktijkdagen gaan door in de enneagramschool, Koekoekstraat 1, 2630 Aartselaar van 10u tot 17u30


De prijs per praktijkdag is hetzelfde:

197 Euro (21% btw exclusief of 238,37 Euro inclusief)

Dit is inclusief lunch, snacks en dranken, cursusmateriaal. 


Referentie
Als startende coach is een praktijkdag over de toepasbaarheid van het Enneagram op de verschillende coachtechnieken onmisbaar. Vooral het vele oefenen met daarbij de feedback van Sandra en de andere deelnemers waren bijzonder leerrijk. Een aanrader voor iedereen die het Enneagram model concreet wil inzetten als coach!
Kim Cnudde
enneagram praktijkdagen

Oplossingsgericht coachen

Voor het werken met types die het wat negatiever inzien of duo's die focussen op de problemen, is deze techniek een godsgeschenk. 

Tijdens deze dag leer je een aantal technieken die perfect te combineren zijn met het enneagram en ga je deze onmiddellijk inoefenen met elkaar. 

Datum: najaar 2024 van 10u-17u30 in Aartselaar

Deze workshop was een echte eye-opener voor me. Het was prachtig om te merken en te beleven hoe goed deze aanpak werkt. Dat werd al snel duidelijk toen we ermee aan de slag gingen. En het werkte ook keer op keer, tot onze verbazing. ;-) Het is werkelijk een bruikbare techniek die onmiddellijk inzetbaar is. Ik vond deze dag verrijkend als coach én als mens.
referentie Ilse
Ilse Verbinnen
Ik ben aangenaam verrast door deze training. Onbewust leek oplossingsgericht coachen mij wat oppervlakkig omdat ik veel waarde hecht aan het zo nauwkeurig mogelijk in kaart brengen van problemen. Tijdens de training werd ik me er echter van bewust hoe ik hierdoor soms onnodig tijd en energie kan verspelen. De technieken die Sandra aanbracht, gaven een zeer welkom ander perspectief en creëerden een gevoel van vrijheid en ruimte. Ik neem de inzichten van de training zeker mee in mijn verder persoonlijk en professioneel leven.
Tim 'T Joncke
Heel bruikbare tools geleerd voor oplossingsgericht coachen! (Dit ondertussen al gebruikt bij een coachee) Het was heel leerrijk dat we op elkaar konden oefenen en feedback vragen aan elkaar, of even verder ontleden hoe dit binnenkwam bij ons. Sandra gaf extra opmerkingen en hield ons present tijdens de oefeningen en uitleg. Heel blij met de aangeleerde modellen, ook toepasbaar op mezelf

Liesbeth Volckeryck

RET

Ons denken stuurt ons handelen aan. In elk coachtraject is het cruciaal om op irrationele gedachten te werken. Het Enneagram voorspelt per type en instinct welke gedachten de persoon belemmeren en geeft handige sleutels om de gedachten te herkaderen. 

Leer de techniek en oefen met elkaar tijdens deze praktijkdag RET. 

Datum: maandag 7 oktober 2024 van 10u-17u30 in Aartselaar

Wat is de meerwaarde van 'RET'? 

Ik licht het toe in deze korte video. 

Kom het ervaren op 7 oktober 2024!

enneagram praktijkdagen

Somatisch focussen

Ons lichaam vertelt ons heel veel. Zo kan een blokkade in de keel je duidelijk maken dat je je waarheid niet vertelt of niet trouw bent aan jezelf. Dit is maar een voorbeeld. Deze techniek maakt het mogelijk om meer te werken met het onderbewuste. Je passeert het hoofd en kan op een dieper niveau aan de slag gaan. Natuurlijk leg ik steeds de link met het Enneagram. Ook tijdens deze praktijkdag ga je vooral aan de slag met elkaar. 

Datum: voorjaar 2025 van 10u-17u30 in Aartselaar

Wat is de meerwaarde van 'somatisch focussen'? 

Ik licht het toe in deze korte video. 

Tijdens de workshop Somatisch focussen kregen we een tool mee die direct inzetbaar is.
inge Referentie
Inge De Pauw
Coachen is zoveel meer dan een mentaal proces. Dit hebben we ontdekt tijdens de opleiding "Somatisch focussen". Het was verruimend en bijzonder leerrijk. 
referentie isabelle VK
Isabelle Van Kerckhove
enneagram praktijkdagen

Werken met delen

Het enneagram toont aan dat we verschillende delen hebben in ons. NLP en Voice Dialogue bieden technieken aan bepaalde delen te isoleren. Op deze manier krijg je de kans om inzichten te krijgen in de afzonderlijke delen. Dit is een uitstekende techniek om inzicht te krijgen in innerlijke conflicten, bepaalde delen te integreren en zelfs relaties te verbeteren. Je gaat aan de slag met elkaar om de technieken in te oefenen en zelf te ervaren.

Datum: najaar 2024 van 10u-17u30 in Aartselaar

Wat is de meerwaarde van 'werken met delen' in coaching? 

Ik licht het toe in deze korte video. 

Deze workshop overtrof mijn verwachtingen. Sandra kan via het enneagram-model en met haar ontwapenende manier van doen, mensen uitnodigen om in een onbegrepen of vastgelopen stuk van zichzelf te stappen. Heel bevrijdend!
Jacquelline Lemmink

Het voordeel van de techniek is dat je niet enkel praat en bedenkt vanuit je automatisch standpunt. Door invoelen, beleef je wat essentieel is voor jou en ontdek je een ander deel van je eigen essentie. Dit geeft enorm veel sterkte. We exploreerden blinde vlekken, onze innerlijke criticus en delen in onze persoonlijkheid die minder vanzelf aan bod komen maar wel vooruit helpen. Hierin zit een oneindige kracht naar meerwaarde en resultaten. Wat een grote kracht biedt het enneagram om te coachen met álle delen…

referentie isabelle VK

Isabelle Van Kerckhove

Jouw begeleidster

Sandra De Clercq - Enneagramexpert/coach/trainer/auteur

Sandra De Clercq

  • Ik ben al heel mijn leven gepassioneerd door mensen. Psychologie studeren (KUL) was dan ook een evidentie.
  • Ik heb 28 jaar ervaring en heb geleerd van mijn fouten (zowel op professioneel als persoonlijk vlak).
  • Ik coach sinds 2000 intensief individuen, koppels en teams.
  • Ik volgde zelf bijna 200 dagen enneagramtraining.
  • Daarnaast volgde ik talloze coachopleiding omdat ik besefte dat elk enneagramtype een andere aanpak vereist.
  • Ik begeleidde duizenden tijdens training. Vooral bij de Colruyt Group begeleidde ik al ontelbaar veel groepen. Daar deed ik veel inzichten op in de persoonlijkheidsstructuren.

Klanten weten hoe krachtig het enneagram is...

Ik heb al een tijdje met het gedacht gespeeld om een coaching sessie mee te maken. Corona heeft hiervoor de ideale gelegenheid gecreëerd. Geen verplaatsing gewoon tussen de middag. Ik had geen verwachtingen maar was wel nieuwsgierig of een uurtje wel iets uitmaakte. 

Wat was me dat een bewogen uur! Sandra wist me te raken zoals niemand anders. Zelfs mensen die me goed kennen zien niet welke emoties er in me omgaan. Sandra keek naar me en zag alles, of die indruk had ik in ieder geval. Heel intense ervaring met praktische tips. Top ervaring!

Rita Schender, IT Team Manager in telecommunicatiebedrijf

Toen ik voor het eerst hoorde over het enneagram, was mijn interesse al snel gewekt. Na wat opzoekwerk wist ik dat het niet over een zweverig theorietje ging, maar dat het een wetenschappelijk onderbouwd psychologisch model is. 

Ik was op dat moment in begeleiding bij een psycholoog. Jarenlang heb ik gedacht dat alles goed ging met mij en dat ik ‘sterk’ was en ‘rationeel genoeg’ om verdriet en tegenslagen de baas te kunnen. Tot er een breekpunt kwam, waarop ik besefte dat ik er zelf niet uit zou geraken. Omdat ik toen merkte dat mijn nood aan hulp groot was, had ik het gevoel dat ik bij de psycholoog wat te veel op mijn honger bleef zitten.

Daarom zocht ik nog wat meer informatie over het enneagram en besloot ik een psycholoog te zoeken die hiermee werkte. Zo kwam ik terecht bij Sandra.

Het kennismakingsgesprek verliep zoveel beter dan ik me had kunnen voorstellen. Hoe meer Sandra vertelde over het enneagram en haar manier van werken, hoe meer ik voelde dat dit mij verder zou kunnen helpen. Het gesprek gaf me echt weer moed, nog voor de begeleiding was gestart. 

Ik ben nadien maar twee keer teruggegaan. Het waren telkens pittige, vermoeiende sessies, maar ze gaven me zoveel inzicht in wie ik ben en waar het kan mislopen door denkpistes die ik volg. Ik stond ervan versteld hoe Sandra mij zo snel juist kon inschatten en me daardoor meteen hulp en tips op mijn maat kon aanreiken. Na die sessies stond ik weer sterk genoeg om zelf aan de slag te gaan met alle informatie die ik had gekregen. Natuurlijk ben ik er nog niet, maar ik voel me wel gesterkt door de kennis die ik nu heb over mezelf. Ik weet wat mijn werkpunten zijn en hoe ik kan vermijden om in een valkuil te tuimelen. De weg zal zeker nog wel eens hobbelig worden, maar Sandra gaf me genoeg bagage om te weten hoe ik kan blijven evolueren.

Katleen Mariën

Maar er is nog meer voor de enneacoach!

We hebben zowaar een schatkist voor de enneacoach ontwikkeld waar je 24/7 toegang toe hebt via je computer en smartphone. 

                                       

algemeen

Waarom is persoonlijke ontwikkeling duur?

Voordat je expertise in iets opbouwt, dien je 10.000 uur ervaring te hebben, zegt een regel. En die hebben wij beiden. We hebben ook beide enorm geïnvesteerd in onze eigen ontwikkeling en in een goede kennis door elk ongeveer 150 dagen Enneagramtraining te volgen overal ter wereld. Daarnaast verkiezen wij om te werken met kleinere groepen zodat we mensen ook ten volle aandacht kunnen geven. Al deze factoren maken dat we de prijs niet kunnen delen door 100 deelnemers bijvoorbeeld.
Daarbij is het belangrijk om voor jezelf uit te maken hoeveel zelfinzicht, innerlijke rust en bewustzijn jou waard is. Wat heb jij ervoor over om meer evenwicht en geluk te creëren in je leven? Die vraag kan jij alleen beantwoorden.

Hoeveel tijd moet ik hiervoor vrijmaken?

We hebben het voordeel dat veel van onze trainingen online zijn of een combinatie van online werken en offline. Hierdoor kan je sterk bepalen wanneer je tijd maakt voor je groeiproces. Vergeet echter niet dat groei tijd kost. Maar ook niet groeien kost je veel tijd...
Observeer eens hoeveel je verliest doordat je steeds tegen dezelfde patronen aanloopt. Hoeveel tijd en energie kost jou dat?
Eens je bewust je automatische piloot kan bijsturen, win je tijd en energie. Je functioneert beter en efficiënter op alle vlakken. En wat misschien nog belangrijker is: je focust je aandacht op wat je hart blij maakt, op wat jou voedt.

Moet ik voorkennis hebben of psycholoog zijn?

Ons aanbod is voor iedereen toegankelijk. Geen enkele voorkennis is nodig. Het enige wat we vragen is dat je nieuwsgierig bent naar jezelf, dat je een zekere honger voelt om jezelf te ontdekken zonder enig oordeel. Je zal merken dat wij vertrekken vanuit de filosofie dat iedereen handelt vanuit goede intenties.

Hoe kan jij mij veranderen? Ik ben toch wie ik ben?

Wij kunnen jou inderdaad niet veranderen en hebben die intentie ook helemaal niet. Onze doelstelling is jou een kader aanbieden waardoor je jezelf kan observeren. Je komt tot zelfinzicht en dan heb jij de keuze om te beslissen wat jij wil doen in de toekomst. Wij tonen jou het groeipad aan de hand van de theorie en kunnen jou begeleiden op verschillende manieren, maar jij maakt telkens de keuze of je wil groeien. Wij zijn louter instrumenten in dit proces. Jij bepaalt op elk moment wat jij al dan niet wil.

Waarom zou ik voor de Enneagramschool kiezen?

Wij willen onze collega's niet afbreken. Dat zou niet mooi zijn. Wij kunnen enkel zeggen wat onze aanpak is en hoe deze verschilt.
Een groot voordeel dat wij bieden, is dat we door onze jarenlange ervaring als coach en trainer onze trainingen hebben kunnen optimaliseren. We zetten alle kanalen in (online community, online training, zelfstudie online, live training, coaching,...) om de overdracht van de kennis te maximaliseren.
Wij benadrukken dat we veel meer zijn dan 1 type. Wij gaan uit van de filosofie dat we alle types in ons hebben en eentje daarvan de meeste sleutels tot groei biedt. Wij zien het Enneagram als een middel om meer bewustzijn te creëren en niet als een doel op zich. Nummertjes kleven is zinloos.
Verder durven we wel stellen dat we zelf enorm goed opgeleid zijn als psychologen maar ook op vlak van Enneagram door de meest vooraanstaande trainers ter wereld. Daarbij hebben we ook allebei meer dan 10 jaar ervaring met het model EN hebben wij allebei gekozen om dit ons specialisme te maken. We werken hiermee dus elke dag. Het is niet één van onze vele producten.
Een laatste voordeel is dat wij zelf continu bezig zijn met persoonlijke groei en beseffen dat dit een oneindig pad is. We hebben dus ook enorm veel ervaring met het model doordat we het continu op onszelf toepassen.

Ga ik wel iets hebben aan deze training in mijn dagelijks leven?

Door onze unieke aanpak waarbij je video's bekijkt en deel uitmaakt van een ennea community is je leerproces veel meer geïntegreerd in je leven. Je verwerkt nieuwe informatie wanneer jij er klaar voor bent. Dan kan je met dat stukje opnieuw aan de slag en jezelf observeren. Als je daarmee klaar bent, ga je weer verder. Bij elke stap staat de community (inclusief wij als trainers) ter beschikking om je vragen te beantwoorden. Je kan ook continu leren van de andere leden in de community.

Is het niet egoïstisch van mij om dit te investeren in mezelf?

Sommige mensen horen hun innerlijke criticus wanneer ze investeren in zichzelf. Stel jezelf dan de vraag wat je naasten zullen winnen als jij hen beter begrijpt en zelf gelukkiger in het leven staat. Wij zijn ervan overtuigd dat zelfontplooiing het mooiste cadeau is dat je kan geven aan je omgeving!

Heb ik technische bagage nodig voor de ennea community?

Neen. Als je met facebook kan werken, kan je ook met onze community aan de slag. En zelfs als je niet met facebook zou werken, kan je nog aansluiten. We hebben namelijk een video gemaakt over de werkwijze van het platform. Daarin maken we je wegwijs zodat je je snel thuis voelt.

Waarom dien ik eerst de basiscursus gevolgd te hebben vooraleer ik een individuele sessie of koppelcoaching kan inboeken?

We stellen vast dat er veel meer vooruitgang geboekt wordt op korte tijd en tegen een lagere kost wanneer mensen eerst door de basiscursus gaan. Dan beginnen we immers al met een pak informatie en zelfinzicht aan de sessie waardoor we onmiddellijk veel dieper kunnen gaan. Dan creëren we echte transformatie en zet jij heel snel stappen in je veranderingstraject. Indien je de kennis niet hebt, 'verspillen' we veel tijd met theorie toelichten. Hierdoor komt een traject uiteindelijk veel duurder uit voor jou om hetzelfde resultaat te bereiken in de vorm van individuele coaching.