Pimp je relaties
arrow_drop_up arrow_drop_down

Netwerkevent: Pimp je relaties 

Leer van andere Enneagramfans!

Heb jij 'Ontdek de negen ontwikkelingspaden'

en  'Begrijp me dan toch!' gevolgd? 

Dan heb je geluk! 
Dan kan je deelnemen aan dit event!

Ben je toe aan opfrissing en verdieping?

Tijd voor onderhoud

Je kent ondertussen de types en de instincten en wil nu weten hoe je deze inzet in de samenwerking met andere types. Het is heel normaal dat je met bepaalde types in een weerkerende dynamiek verzeilt. Hoe minder je zelf toegang hebt tot een bepaald type, hoe meer last je hebt in de omgang met mensen die veel van dit type hebben. Daarom is het nodig om regelmatig een check-up te doen om te onderzoeken waar je staat in je ontwikkelingsproces. Aan welk type in jezelf heb je nog veel werk? Welk type zou jou nu het meeste kunnen opleveren? Dit event kan je dus heel goed om de twee jaar herhalen. Je zal altijd bijleren!

Verdiep je kennis

Het is menselijk om te vervallen in stereotypen als je minder te maken krijgt met alle types. Zo kan het zijn dat je het type van je partner of kinderen te veel uitvergroot naar hoe zij dit type vertonen in je dagelijkse omgang.

Om dit tegen te gaan, helpt het om dit beeld af en toe bij te sturen door in gesprek te gaan met andere mensen die het model ook kennen en erover getuigen. Hoe meer mensen die je ontmoet van een bepaald type of instinct, hoe meer je de variatie ziet en minder geneigd bent om te vervallen in stereotypen.

Dit is niet alleen cruciaal voor je eigen ontwikkelingsproces maar zeker als je het Enneagram inzet in coaching of training.

A-ha!

Telkens opnieuw je in gesprek gaat met de andere types, leer je nieuwe zaken bij. Wij faciliteren de gesprekken tussen de verschillende types waar nodig zodat je er nog meer kan uithalen. We garanderen jou dat je op deze dag nog veel bijleert over jouw impact op andere types, over jouw relatie met andere types maar ook over je eigen tritype en instinct. Want het is maar in contact met anderen dat we ons steeds meer bewust worden van onze eigen patronen. En wie kan jou dan beter spiegelen dan andere Enneagramkenners? 

Gezellig samen zijn

Voed je sociaal instinct. Leg nieuwe contacten met gelijkgestemde zielen die ook aandacht geven aan persoonlijke groei. Je zal naar alle waarschijnlijkheid ook bekende gezichten tegenkomen wat dan een leuk reünie-gevoel kan geven. Of nog beter: spreek op voorhand samen af om deel te nemen.

Bouw mee aan en geniet van je Ennea-netwerk!

De trainsters: Sandra & Marianne

Maak van de gelegenheid gebruik om ons eens samen in actie te zien!

Waar dit doorgaat bepalen we later nog.

Omwille van Covid-19 organiseren we dit event pas in 2021.

                                       

algemeen

Waarom is persoonlijke ontwikkeling duur?

Voordat je expertise in iets opbouwt, dien je 10.000 uur ervaring te hebben, zegt een regel. En die hebben wij beiden. We hebben ook beide enorm geïnvesteerd in onze eigen ontwikkeling en in een goede kennis door elk ongeveer 150 dagen Enneagramtraining te volgen over ter wereld. Daarnaast verkiezen wij om te werken met kleinere groepen zodat we mensen ook ten volle aandacht kunnen geven. Al deze factoren maken dat we de prijs niet kunnen delen door 100 deelnemers bijvoorbeeld.
Daarbij is het belangrijk om voor jezelf uit te maken hoeveel zelfinzicht, innerlijke rust en bewustzijn jou waard is. Wat heb jij ervoor over om meer evenwicht en geluk te creëren in je leven? Die vraag kan jij alleen beantwoorden.

Moet ik hier zoveel tijd voor vrijmaken?

Observeer eens hoeveel je verliest doordat je steeds tegen dezelfde patronen aanloopt. Hoeveel tijd en energie kost jou dat?
Eens je bewust je automatische piloot kan bijsturen, win je tijd en energie. Je functioneert beter en efficiënter op alle vlakken. En wat misschien nog belangrijker is: je focust je aandacht op wat je hart blij maakt, op wat jou voedt.

Moet ik voorkennis hebben of psycholoog zijn?

Ons aanbod is voor iedereen toegankelijk. Geen enkele voorkennis is nodig. Het enige wat we vragen is dat je nieuwsgierig bent naar jezelf, dat je een zekere honger voelt om jezelf te ontdekken zonder enig oordeel. Je zal merken dat wij vertrekken vanuit de filosofie dat iedereen handelt vanuit goede intenties.

Hoe kan jij mij veranderen? Ik ben toch wie ik ben?

Wij kunnen jou inderdaad niet veranderen en hebben die intentie ook helemaal niet. Onze doelstelling is jou een kader aanbieden waardoor je jezelf kan observeren. Je komt tot zelfinzicht en dan heb jij de keuze om te beslissen wat jij wil doen in de toekomst. Wij tonen jou het groeipad aan de hand van de theorie en kunnen jou begeleiden op verschillende manieren, maar jij maakt telkens de keuze of je wil groeien. Wij zijn louter instrumenten in dit proces. Jij bepaalt op elk moment wat jij al dan niet wil.

Waarom zou ik voor de Enneagramschool kiezen?

Wij willen onze collega's niet afbreken. Dat zou niet mooi zijn. Wij kunnen enkel zeggen wat onze aanpak is en hoe deze verschilt.
Wij benadrukken dat we veel meer zijn dan 1 type. Wij gaan uit van de filosofie dat we alle types in ons hebben en eentje daarvan de meeste sleutels tot groei biedt. Wij zien het Enneagram als een middel om meer bewustzijn te creëren en niet als een doel op zich. Nummertjes kleven is zinloos.
Verder durven we wel stellen dat we zelf enorm goed opgeleid zijn als psychologen maar ook op vlak van Enneagram door de meest vooraanstaande trainers ter wereld. Daarbij hebben we ook allebei tussen de 10 en 15 jaar met het model EN hebben wij allebei gekozen om dit ons specialisme te maken. We werken hiermee dus elke dag. Het is niet één van onze vele producten.
Een laatste voordeel is dat wij zelf continu bezig zijn met persoonlijke groei en beseffen dat dit een oneindig pad is. We hebben dus ook enorm veel ervaring met het model doordat we het continu op onszelf toepassen.

Ga ik wel iets hebben aan deze training in mijn dagelijks leven?

We weten uit ervaring dat mensen al tijdens de training aan de slag gaan. En we geloven in de leuze: "A mind that is stretched to a new dimension, can never go back to its old dimension." Zelf al kan je niet alles vasthouden, we weten dat er bij mensen altijd wel iets blijft hangen. Hoeveel je echt integreert in je dagelijks leven, heb jij zelf in de hand. Maar wij garanderen jou wel dat je tools meekrijgt om dit te doen. Wat jij minimum dient in te brengen is presence. Als je niet bewust jezelf betrapt, kan je jezelf ook niet bijsturen met de tools die wij je aanreiken.

Is het niet egoïstisch van mij om dit te investeren in mezelf?

Sommige mensen horen hun innerlijke criticus wanneer ze investeren in zichzelf. Stel jezelf dan de vraag wat je naasten zullen winnen als jij hen beter begrijpt en zelf gelukkiger in het leven staat. Wij zijn ervan overtuigd dat zelfontplooiing het mooiste cadeau is dat je kan geven aan je omgeving!

                                   
Wij maken gebruik van cookies.