Ennea Community gecertificeerden

If you want to go fast, go alone. 

If you want to go far, go together.

De valkuilen van een training...

ennea community wakker blijven

De training is een week gedaan en ik ben alweer de speelbal van mijn automatische piloot!

Tijdens de training is het zo klaar als een klontje hoe je type en instinct je 'bewuste ik' overneemt. Het onder ogen zien en vermijden in de toekomst zijn twee heel andere zaken. Kennis op zich volstaat niet Het is niet gemakkelijk om uit de greep te blijven van je automatische piloot!
hoe blijf je je kennis bijhouden

We zijn een paar maanden verder en ik herinner me nog maar een fractie van de training.

Kennis is vergankelijk en dat is niet anders voor een enneagramtraining. Zonder opfrissing of integratie van de opgedane kennis, vergeet je  heel snel hoe een bepaald type of instinct functioneert of wat je ervan kan leren. Laat staan dat je de kennis zou integreren in je leven!
goede investering enneagramtraining

Wat is mijn investering waard als ik het toch niet toepas in mijn leven?

Net om je rendement te verhogen pasten we onze aanpak al compleet aan. Maar dan nog... Het is eigenlijk zonde van je tijd en geld om het model te leren kennen gedurende zes maanden en dan te stoppen. Het omzetten van de theorie in de praktijk vereist meer tijd en herhaling en dat is onmogelijk alleen. Zonder de spiegel van derden, glijden we heel snel terug af naar onze oude patronen.

Integreer het Enneagram in je dagelijks leven

met behulp van onze Ennea Community

ennea community

Ontmoet mensen die je anders nooit zou opzoeken

We zijn een gemiddelde van de vijf mensen die het dichtst bij ons staan. Dit is handig want deze geven je meer gelijk natuurlijk! Voor je persoonlijk groeiproces is dit echter beperkend. Door de Ennea Community krijg je de kans om in contact te treden met alle types en instincten en zo je blik te verruimen.
mildheid enne community

Creëer mildheid voor anderen

De gesprekken in de community creëren wederzijds begrip. Je krijgt inzicht in de goede intentie achter gedragingen die je op het eerste zicht zou veroordelen. Hierdoor groeit het begrip voor de andere types en instincten waardoor je milder kan kijken naar mensen in je omgeving. 

Integreer alle types en instincten in jezelf

Mildheid voor anderen is een essentiële sleutel voor je eigen ontwikkelingsproces. Waarom zou je immers een stuk willen integreren als je dit veroordeelt? De community biedt je de kans om de schoonheid van elk type en instinct te ontdekken. Praktisch gezien kan je hen een probleem voorleggen en vragen hoe de andere types of instincten dit zouden aanpakken. Ook op die manier kan je meer van je eigen potentieel ontginnen.

Maak persoonlijke groei lichter met een vleugje humor

Er wordt ook veel gelachen in de Ennea Community en humor is een belangrijk ingrediënt! Je relativeert jezelf en je ziet dat iedereen absurde gedragspatronen en gedachten herkent. We vullen het alleen op een iets andere manier in naargelang ons type en instinct. 

Blijf wakker

Het omzetten van je nieuwe inzichten naar de dagelijkste praktijk is veel makkelijker met de steun van de community. Herhaling is cruciaal! Onze automatische piloot is sterk en we hebben dus echt wel hulpmiddelen nodig om bewust in het leven te staan. 

basiscursus enneagram online

Verdiep je kennis

Elke maand is er een coach call. Dit is een online sessie waarbij we in groep leren van elkaar door samen vragen te exploreren over een bepaalde type of instinct. Hierdoor komt de theorie nog verder tot leven. Het zal je ook sleutels voor je eigen proces opleveren. 

Wat is het nut? 

Wat win jij bij de Ennea Community?

Waarom is een netwerk nodig om te groeien?

Waarom heb je anderen nodig in je ontwikkelingsproces?


Ontdek het in dit kort fragment van het webinar dat we gaven naar aanleiding van de lancering van de community. 

'De mildheid die ik ervaar in de ennea community overstijgt mijn innerlijke stem: 'wat gaan anderen van me denken?'.

Ik voel me gedragen door de groep. De openheid die ik ervaar, maakt het makkelijker om echt naar mezelf te kijken. Een aanrader om je zelfontwikkeling naar een hoger niveau te tillen!'

Liesbeth Volckeryck

Catherine aan het woord

Hoe heeft Catherine de ennea community ervaren in 2021? 

Wat mag je verwachten?

coachcalls ennea community

Maandelijkse coachcalls

Elke maand doen we een coachcall van 1,5 uur. Telkens staat er één instinct of type in de kijker. 

Je kan al je vragen op voorhand doorsturen zodat wij deze kunnen voorbereiden. Niet alleen wij geven antwoord, maar ook alle deelnemers. De bedoeling is dus om al je best practices te delen met elkaar.

In 2022 organiseren we maandelijks een coachcall waarbij 1 instinct of type centraal staat. We gaan na hoe je dit meer kan integreren in jezelf. Dit is het dus het jaar van jouw persoonlijke groeischeut!

Welke blokkades ervaar je? 

Wat zou dit instinct of type jou opleveren? 

Hoe kan je dit meer inzetten? 

coachcalls ennea community

" Zo een coachcall zet me echt aan het denken, ik leg andere verbindingen en krijg andere inzichten die ik op mijn eentje niet zou zien. Echte aanrader om het leren nog te vergroten en te versnellen."

Isabelle De Strooper
ennea community overzichtelijke boards

Overzichtelijke boards per type en instinct

Alle berichten worden gegroepeerd per type of instinct. Enneagram als model heeft ook nog eens een apart board. 

Op deze manier is het heel makkelijk om te weten waar je een bericht kan plaatsen.

Op deze manier kan je ook heel gericht informatie zoeken over een bepaald type of instinct.


moodboard per type en instinct

Moodboards per type en instinct

De moodboards kan je best vergelijken met pinterest. 

Er zijn 13 moodboards: Enneagram, de 9 types en de 3 instincten. 

Alle beelden en quotes worden dus verzameld op één plaats zodat je onmiddellijk een indruk krijgt van waar het over gaat. 

Op deze moodboards kan ook iedereen reageren dus ook hier kan een conversatie ontstaan. 

Ennea Community

Altijd bereikbaar via computer en app

Je Ennea Community is niet enkel bereikbaar via je computer of laptop maar ook via een app.

Deze app is te downloaden op Android en iOs. 

we ondersteunen jou

We ondersteunen jou

We helpen jou niet alleen verder je in groeiproces, maar ook op technisch vlak.

Als je met facebook kan werken, kan je ook met ons platform aan de slag. Het is heel gebruiksvriendelijk en wijst zichzelf uit. Moest er toch een probleem zijn, wees gerust: we hebben een helpfunctie voorzien. 

Daarnaast hebben we ook een how to video gemaakt waar we je wegwijs maken en tonen hoe je bijvoorbeeld je profiel aanmaakt, een bericht maakt, wat je waar vindt,... 

win een trofee in de ennea community

Win een trofee!

Je kan zelfs trofeeën winnen door actief te zijn op het platform. 

Telkens je een bericht plaatst of reageert op een ander bericht, verdien je punten waarmee je dan trofeeën kan winnen.

Sommige mensen vinden veel plezier in deze competitie.

Ennea Community klanten

Wat verklaart de kracht van een community?

Moest je nog twijfels hebben aan de toegevoegde waarde van een community voor je persoonlijk groeiproces, dan begrijpen wij je maar al te goed. Aangezien we allebei het minst toegang hebben tot ons sociaal instinct, hebben we er zelf ook lang over gedaan om te ontdekken dat je echt wel een netwerk nodig hebt om te groeien. Hoe dat juist in elkaar zit, lees je in de blog.
Ennea Community klanten

Wat verklaart de kracht van een community?

Moest je nog twijfels hebben aan de toegevoegde waarde van een community voor je persoonlijk groeiproces, dan begrijpen wij je maar al te goed. Aangezien we allebei sociaal instinct als laatste hebben, hebben we er zelf ook lang over gedaan om te ontdekken dat je echt wel een netwerk nodig hebt om te groeien. Hoe dat juist in elkaar zit, lees je in de blog.
enneagramexperten enneagramschool

Je enneagramexperten

Beide erkende psychologen en gepassioneerd door persoonlijke groei. We weten heel goed dat persoonlijke ontwikkeling een oneindig proces is en het Enneagram heeft ons allebei enorm geholpen in ons leven. Het heeft ons betere mensen gemaakt en heeft ons liefdevollere relaties opgeleverd. Vanuit onze automatische piloot sloten ook wij ons hart af. Het Enneagram hielp ons om terug in contact te komen met onze passie, onze emoties, onze dromen. We ervaren het als een missie die ons heel nauw aan het hart ligt om de effecten van het Enneagram door te geven aan al wie we daarbij kunnen ondersteunen.

Word nu lid van onze Ennea Community

Jaarlijks abonnement

€120
per jaar
inclusief BTW

Jaarlijks opzegbaar

Maandelijks abonnement

€12
per maand
inclusief BTW

Maandelijks opzegbaar

Wil je eerst meer weten over het model?

Volg deze gratis mini cursus van 40 minuten en doorprik illusies als 'ik ken mezelf', 'ik ken de ander', 'ik ken de waarheid'. Exploreer de negen brillen om naar de realiteit te kijken en de drie instincten als overlevingsmechanismen. 

No opt-in form has been selected
Your information is safe with us
                                       

algemeen

Waarom is persoonlijke ontwikkeling duur?

Voordat je expertise in iets opbouwt, dien je 10.000 uur ervaring te hebben, zegt een regel. En die hebben wij beiden. We hebben ook beide enorm geïnvesteerd in onze eigen ontwikkeling en in een goede kennis door elk ongeveer 150 dagen Enneagramtraining te volgen overal ter wereld. Daarnaast verkiezen wij om te werken met kleinere groepen zodat we mensen ook ten volle aandacht kunnen geven. Al deze factoren maken dat we de prijs niet kunnen delen door 100 deelnemers bijvoorbeeld.
Daarbij is het belangrijk om voor jezelf uit te maken hoeveel zelfinzicht, innerlijke rust en bewustzijn jou waard is. Wat heb jij ervoor over om meer evenwicht en geluk te creëren in je leven? Die vraag kan jij alleen beantwoorden.

Hoeveel tijd moet ik hiervoor vrijmaken?

We hebben het voordeel dat veel van onze trainingen online zijn of een combinatie van online werken en offline. Hierdoor kan je sterk bepalen wanneer je tijd maakt voor je groeiproces. Vergeet echter niet dat groei tijd kost. Maar ook niet groeien kost je veel tijd...
Observeer eens hoeveel je verliest doordat je steeds tegen dezelfde patronen aanloopt. Hoeveel tijd en energie kost jou dat?
Eens je bewust je automatische piloot kan bijsturen, win je tijd en energie. Je functioneert beter en efficiënter op alle vlakken. En wat misschien nog belangrijker is: je focust je aandacht op wat je hart blij maakt, op wat jou voedt.

Moet ik voorkennis hebben of psycholoog zijn?

Ons aanbod is voor iedereen toegankelijk. Geen enkele voorkennis is nodig. Het enige wat we vragen is dat je nieuwsgierig bent naar jezelf, dat je een zekere honger voelt om jezelf te ontdekken zonder enig oordeel. Je zal merken dat wij vertrekken vanuit de filosofie dat iedereen handelt vanuit goede intenties.

Hoe kan jij mij veranderen? Ik ben toch wie ik ben?

Wij kunnen jou inderdaad niet veranderen en hebben die intentie ook helemaal niet. Onze doelstelling is jou een kader aanbieden waardoor je jezelf kan observeren. Je komt tot zelfinzicht en dan heb jij de keuze om te beslissen wat jij wil doen in de toekomst. Wij tonen jou het groeipad aan de hand van de theorie en kunnen jou begeleiden op verschillende manieren, maar jij maakt telkens de keuze of je wil groeien. Wij zijn louter instrumenten in dit proces. Jij bepaalt op elk moment wat jij al dan niet wil.

Waarom zou ik voor de Enneagramschool kiezen?

Wij willen onze collega's niet afbreken. Dat zou niet mooi zijn. Wij kunnen enkel zeggen wat onze aanpak is en hoe deze verschilt.
Een groot voordeel dat wij bieden, is dat we door onze jarenlange ervaring als coach en trainer onze trainingen hebben kunnen optimaliseren. We zetten alle kanalen in (online community, online training, zelfstudie online, live training, coaching,...) om de overdracht van de kennis te maximaliseren.
Wij benadrukken dat we veel meer zijn dan 1 type. Wij gaan uit van de filosofie dat we alle types in ons hebben en eentje daarvan de meeste sleutels tot groei biedt. Wij zien het Enneagram als een middel om meer bewustzijn te creëren en niet als een doel op zich. Nummertjes kleven is zinloos.
Verder durven we wel stellen dat we zelf enorm goed opgeleid zijn als psychologen maar ook op vlak van Enneagram door de meest vooraanstaande trainers ter wereld. Daarbij hebben we ook allebei meer dan 10 jaar ervaring met het model EN hebben wij allebei gekozen om dit ons specialisme te maken. We werken hiermee dus elke dag. Het is niet één van onze vele producten.
Een laatste voordeel is dat wij zelf continu bezig zijn met persoonlijke groei en beseffen dat dit een oneindig pad is. We hebben dus ook enorm veel ervaring met het model doordat we het continu op onszelf toepassen.

Ga ik wel iets hebben aan deze training in mijn dagelijks leven?

Door onze unieke aanpak waarbij je video's bekijkt en deel uitmaakt van een ennea community is je leerproces veel meer geïntegreerd in je leven. Je verwerkt nieuwe informatie wanneer jij er klaar voor bent. Dan kan je met dat stukje opnieuw aan de slag en jezelf observeren. Als je daarmee klaar bent, ga je weer verder. Bij elke stap staat de community (inclusief wij als trainers) ter beschikking om je vragen te beantwoorden. Je kan ook continu leren van de andere leden in de community.

Is het niet egoïstisch van mij om dit te investeren in mezelf?

Sommige mensen horen hun innerlijke criticus wanneer ze investeren in zichzelf. Stel jezelf dan de vraag wat je naasten zullen winnen als jij hen beter begrijpt en zelf gelukkiger in het leven staat. Wij zijn ervan overtuigd dat zelfontplooiing het mooiste cadeau is dat je kan geven aan je omgeving!

Heb ik technische bagage nodig voor de ennea community?

Neen. Als je met facebook kan werken, kan je ook met onze community aan de slag. En zelfs als je niet met facebook zou werken, kan je nog aansluiten. We hebben namelijk een video gemaakt over de werkwijze van het platform. Daarin maken we je wegwijs zodat je je snel thuis voelt.

Waarom dien ik eerst de basiscursus gevolgd te hebben vooraleer ik een individuele sessie of koppelcoaching kan inboeken?

We stellen vast dat er veel meer vooruitgang geboekt wordt op korte tijd en tegen een lagere kost wanneer mensen eerst door de basiscursus gaan. Dan beginnen we immers al met een pak informatie en zelfinzicht aan de sessie waardoor we onmiddellijk veel dieper kunnen gaan. Dan creëren we echte transformatie en zet jij heel snel stappen in je veranderingstraject. Indien je de kennis niet hebt, 'verspillen' we veel tijd met theorie toelichten. Hierdoor komt een traject uiteindelijk veel duurder uit voor jou om hetzelfde resultaat te bereiken in de vorm van individuele coaching.